Jump to content

A legokosabb alkberendezéi tippek 1.

2015. 07. 15. 08:27

Szeretsz hobbiként lakberendezéssel foglalkozni, ugyanakkor meg van kötve a kezed, és nem akarod a praktikusságot és a kényelmet feláldozni a sikkesség és a divat oltárán? Akkor ezek tippek jól jöhetnek!

1. A díszítés ne legyen útban
Szereted szebbnél szebb dekotárgyakkal feldobni otthonodat, ugyanakkor több kisgyerek rohangászik körbe-körbe egész nap? Olyan dekorációkat használj, melyek nincsenek a gyerek szeme előtt és keze ügyében. Az ő szemmagasságukban törekedj a kényelemre, a praktikára, a tartósságra és arra, hogy semmi ne legyen kényes, ugyanakkor biztonságos maradjon az otthonod. Az olyan helyeken viszont, melyeket a kölykök nem érnek el, bátran eleresztheted a fantáziádat: legyen sikkes a lámpa, feltűnően látványos a fali dekoráció!

2. Változatosság a semlegességben
A letisztult, egyszerű, visszafogott, minimalista berendezés tetszik? Nem akarsz nagy feneket keríteni az élénk színeknek és a dizájn bútoroknak? Törekedj arra, hogy a letisztult stílust minden helyiségben törd meg egyetlen feltűnő darabbal: semleges színű, egyszerű nappalidban például elég egyetlen igazán látványos dekor darab, például egy különleges kép a falon!

3. Családi konyha
Egy nagyobb család számára a konyha az egyik központi élettér. Nem csoda, ha sok helyre van szükség! A hagyományos méretű ebédlőasztal helyett válassz az átlagosnál magasabb lábú nagy faasztalt, melyet főzés közben kényelmesen használhatsz konyhapultként is, miközben magas bárszékekkel vedd körbe, melyeket betolhatsz az asztal alá használaton kívül. A magas bárszékek kisebb gyerekek esetében is praktikus megoldást jelentenek, akik így könnyebben felérik a konyhapultot, ha segíteni akarnak az előkészületekben.

(Folyt. köv.)

(Fotók: realsimple)