Jump to content

Hogyan vedd rá magad otthonod lomtalanítására? 2.

2015. 07. 12. 16:44

Megszabadulni a felesleges tárgyaktól, eldönteni, hogy mitől váljunk meg és mitől nem, kiüríteni és letisztulttá tenni otthonunkat? Nem könnyű feladat. Íme néhány segítő lépés.

 

1. Keress társakat
Ha egyedül élsz, érdemes a lomtalanításhoz áthívni barátokat, ha pedig családoddal együtt laksz, vonj be mindenkit. Kérd meg erős párodat, hogy segítsen a nem használt nehezebb bútorok cipelésében, a gyerekekre bízz valami játékos feladatot, és biztassátok egymást, hogy minél szigorúbban lomtalanítsatok.

2. Kezdd apró lépésekkel.
Ne egyből a 20 éve ugyanúgy álló garázsnak ess neki, hanem egy kisebb, rövidebb idő alatt elvégezhető területtel, például a ruhásszekrényeddel vagy a kamrával. Gyorsabb lesz a sikerélmény, a végeredmény pedig inspirál a nagyobb feladatok elkezdésében.

3. Légy egyre szigorúbb
Először a legfeleslegesebb, legkevésbé használt dolgokat tüntesd el otthonodból. Aztán ahogy egyre tisztul a kép, egyre inkább rájössz, hogy nem is olyan nehéz lomtalanítani, és milyen szép letisztult környezetben élni, így fokozatosan egyre szigorúbb lehetsz abban a tekintetben, hogy mitől szabadulsz meg.

4. Nézd a jó oldalát
Próbáld elképzelni otthonod lomtalan állapotban, mintha csak egy katalógust lapozgatnál. Érezd át, hogy milyen fantasztikusan jó dolog adományozni: lehet, hogy azok a ruhák, amelyeket te már nem hordasz, másnak a kedvenc darabjai lesznek, vagy az a kiságy, amit gyerekeid már nem használnak, egy szerényebb körülmények között élő gyermeknek hatalmas ajándék lesz.

(Fotó: decluttersq)