Jump to content

Hogyan vedd rá magad otthonod lomtalanítására? 1.

2015. 07. 12. 10:38

Megszabadulni a felesleges tárgyaktól, eldönteni, hogy mitől váljunk meg és mitől nem, kiüríteni és letisztulttá tenni otthonunkat? Nem könnyű feladat. Íme néhány segítő lépés.

1. Dolgozz ki egy rendszert
Tervezd meg, hogy mit hova tudsz eltenni. Keress jótékonysági ruhaadományozást, lomtalanítási napokat, szelektív szemétlerakókat, és tervezd meg, hogy mit hova fogsz elszállítani otthonról.

2. Jelöld ki, mit kell eltüntetned
Járd körbe otthonodat, és gondolatban jelöld ki, mi mindent kell kidobnod, elvinned. Jelölj ki egy üres sarkot, és kezd odahordozni az összes olyan cuccot, aminek mennie kell.

3. Válaszd ki a szállító eszközöket
Dobozok, zacskók, táskák, és minden, amiben elcipelheted a lomtalanításra kijelölt dolgokat. Minél több ilyet találsz és gyűjtesz össze, annál nagyobb lesz a motivációd, hogy bele is pakolj mindent, amit kell.

4. Tervezz lomtalanítási napirendet
Egy lomtalanítás csak akkor lehet teljes, ha minden területre kiterjed. Minden helyiségre, minden apró lomra, kacatra, témára és tárgyra. Ezt persze nem lehet egyszerre elvégezni, így érdemes napirendet tervezni. Például jelölj ki egy hetet, amikor minden nap más-más helyiségben végzel lomtalanítást. Délelőtt lomtalaníts, pakolj, délután pedig gondoskodj a lomok eltávolításáról.

Folyt. köv.!

(Fotó: goodhousekeeping)