Jump to content

5 konyhai káosz-eltüntető trükk

2015. 07. 09. 15:13

Abban mindannyian egyetértünk, hogy otthonunkban általában a konyhában van a legnagyobb káosz. Éppen ezért érdemes megfogadni ezt az 5 jótanácsot, mellyel csökkenthetjük az általános felfordulást és zsúfoltságot.

1. Lomtalaníts bátran
Ha utoljára tavaly júniusban használtad azt a kenyérpirítót, nyugodt szívvel válj meg tőle. Felesleges 29 db bögrét tárolni, vagy attól félni, hogy egyszerre törik össze az egész étkészlet, ezért a hátsó polcon őrizgetni a régi, 20 éve tányérokat.Főleg a nagyobb, behemót és sok példányú dolgokat hajítsd ki vagy ajándékozd el, hogy több helyed legyen.

2. Tartsd eldugva a nagyobb kütyüket
A fél konyhapultot elfoglaló, de igazából csak ritkán használt konyhai eszközöket érdemes egy külön szekrényben, felnyitható padban, kamrában tárolni, hogy sokkal levegősebb, letisztultabb legyen a konyha összképe.

3. Használd ki a konyhaszekrényeket
A konyhaszekrény rejtekében sok minden elfér. Ne egyesével tedd be a bögréket, hanem a kisebbeket tedd a nagyobbakba, a fazekakat, lábasokat és serpenyőket pedig szintén egymáson tárold.

4. Rejtsd el a csúnya dolgokat
Minden konyhának van 1-2 nem túl dekoratív darabja. Vásárolj inkább szebb, csinosabb tárolódobozt, kosarat, melyet szívesen szem előtt tartasz és amiben elrejthetsz mindent, ami nem túl szép.

5. Csak az maradjon elől, amit használsz
Bár jól mutat a sok-sok kacat, gyümölcsöskosár, rágcsálnivaló és bevásárlólista a konyhában, összességében a zsúfoltság jellemzi így a helyiséget. Tegyél el mindent, amit épp nem használsz a minimalista hangulatért.

(Fotó: brittanymakes)