Jump to content

Porosodásra ítélt dolgok: szabadulj meg tőlük! 2.

2015. 07. 05. 13:53

Tedd a szívedre a kezed: miért tartanál meg egy olyan rúzst, amit az elmúlt egy évben egyszer tettél fel? Ráadásul még csak nem is egészséges túl sokáig használni a sminkcuccokat. És ez csak egy dolog a porosodásra ítélt cuccaid közül, ugye?

1. Kiszáradt festékes dobozok
Soha senki nem dobott még ki fél doboz festéket a festés után, mert arra gondolt, hogy egyszer még jól jöhet ugyanaz a szín. De ha ez két évvel korábban volt, akkor úgyse tudsz mit kezdeni azzal megszáradt festéktömbbel. Kukába vele!

2. Gombok
Tegye fel a kezét, aki gondosan elrakta az elmúlt 10 év összes ruhavásárlásából megmaradt extra gombot! Szép dolog. De valójában hány gombot használtál ezek közül? Na látod.

3. Lejárt szavatosságú gyógyszer
Gyógyszert valahogy soha senki nem mer kidobni, mondván, hogy egyszer szükség lehet rá. Na de a gyógyszereknek is van szavatosságuk! Az évekkel ezelőttről megmaradt gyógyszereket nyugodtan kidobhatod, hiszen nem fognak segíteni.

4. Lejárt szavatosságú sminkcucc
Nincs olyan nő, aki szívesen dobna ki egy rúzst még akkor is, ha az elmúlt fél évben egyszer használta csak. Ám a sminkcuccokkal ugyanaz a helyzet, mint a gyógyszerekkel, lejár a szavatosságuk. "Megromlott" termékkel sminkelni pedig nem túl egészséges dolog, hiszen tönkreteheti bőrödet.

5. Régi ágyneműk, törülközők
Sok helyet foglalnak és már nem szívesen használod őket? Vagy dobd ki, vagy még inkább hasznosítsd újra ezeket a textileket. Felvágva portörlőként vetheted be a régi ágyneműket, vagy éppen kisállataidnak is hasznosak lehetnek.

(Fotó: purewow)