Jump to content

Amit vendégeid először észrevesznek otthonodban

2015. 07. 05. 10:21

Takaríthatsz egész nap, dekorálhatsz feltűnően és kevésbé feltűnően, igazából vendégeidnek csak néhány dolog fog feltűnni, ha hozzád látogatnak. Mutatjuk, mik azok a sarkalatos pontok, amikre figyelned kell.

1. Egy jól felszerelt bár
Mi az üdvözlés utáni első teendőd, amikor vendégeket fogadsz? Hát megkínálod őket egy itallal. Nem kell külön bárpultot felszerelned, de fontos, hogy az alap italokkal töltsd fel hűtődet. Legyen bor, sör, rövidital, üdítő, gyümölcslé, kávé, tea és ásványvíz.

2. Friss virágok
Dekorálhatod bármivel az otthonodat, vendégeid emlékezetében elsősorban a friss, színes és illatos virágok nyoma marad meg. Mielőtt megérkeznek, tedd rendbe az erkélyládákat, öntözd meg cserepes növényeidet, és a főbb helyiségekben helyezz el egy csokor friss virágot.

3. A zsúfoltság hiánya és a lomtalanság
Nem az a lényeg, hogy minden a helyén legyen, hanem hogy semmi felesleges dolog ne legyen elől. Lomtalanított, nem használt és felesleges dolgoktól megszabadított otthonban élni amúgy is felszabadító dolog, vendégeid pedig szellősnek, sokkal rendezettebbnek és összeszedettebbnek fogják látni otthonodat.

4. Tiszta fürdőszoba
Hidd el, a vendégeid nem azt fogják elsősorban figyelni, hogy a hűtő mögött maradt-e egy kis por, vagy hogy minden foltot felsikáltál-e a parkettáról. A fürdőszobát viszont szeretik tisztának és rendezettnek látni. Ha a fürdő makulátlan, sokkal szívesebben töltik nálad az időt.

5. Rendezett előszoba
Az első benyomás nagyon fontos, így van ez akkor is, ha egy új otthonba lépünk be. Ha vendégeid azt látják, hogy az előszobába belépve rend, tisztaság várja őket, és mindennek megvan a helye, egyből azt fogják gondolni, hogy milyen otthonos lakásban élsz.

(Fotó: popsugar)