Jump to content

Hogyan tedd fényesen derűssé otthonod?

2015. 07. 03. 14:25

Egy régi, vagy régebb óta egyhangúan álló otthont nem csak sok pénzből lehet fényesebbé, derültebbé tenni. Íme 5 jótanács, melyek egyszerűbbek, mint egy komplett felújítás, mégis életet és fényt visznek lakásodba vagy házadba!

1. Díszíts művészettel
Egy-két jól megválasztott művészi darab feldob bármilyen lakóteret, színt és életet visz otthonodba, ráadásul sokkal szofisztikáltabbá és diszkréten elegánssá tehet egy helyiséget.
Csak néhány neked tetsző festmény vagy fotó a falon, és máris úgy néz ki a lakás, mintha szeretnéd és sokat foglalkoznál vele.

2. Festés
Nincs pénzed teljes átalakításra? Egy festés és némi szín mindent megold! El sem tudnád képzelni, de egy erős réteg festék elképesztő fiatalítást jelent!

3. Tükrök és fények
Ha már elégedett vagy a falakkal és a falaid díszítésével, de még mindig ráfér egy kis fényesség az otthonodra, ne spórolj a fények kiválasztásán. Ha sötétebb, kevesebb napfényt beengedő helyen élsz, legyen több állólámpád, a gyakran használt helyekre pedig szerelj be extra világítást.
Természetes fénnyel jól megáldott helyszíneken az is megoldás, ha tükröket akasztasz fel, melyek egyrészt optikailag tágasabbá teszik teret, másrészt visszaverik a fényt, még világosabbá téve otthonodat.

4. Kárpit és bútorok
A bútoraid színe és méretei alapvetően meghatározzák, hogy szobád mennyire tűnik világosnak, vibrálónak és masszívnak. A nagyobb kanapé biztosan kényelmes, de elveszi a helyet, ami szellőssé tehetné szobádat. Ráadásul ha sötét színű, még a fényt is kivonja. Vásárolj könnyű és világos darabokat, ha pedig már megvan az ülőgarnitúra, szerezz rá vidám, világos kárpitot.

5. Lomtalaníts
Élettered akkor is fényesebbnek és üdébbnek fog hatni, ha csökkented a benne lévő tárgyak számát. Dobálj ki, lomtalaníts, ajándékozz el mindent, amire nincs szükséged. Zsúfolt a könyvespolcod? Használj kosarakat, egységes tárolókat, melyekkel csökkentheted a túlzsúfoltság érzetét.

(Fotó: pinaryreviewer)