Jump to content

Hasznos tippek költözködéshez 1.

2015. 06. 21. 10:11

Költözködésre adtad a fejed? Nem lesz könnyű az előtted álló időszak, de adunk néhány tippet, hogy könnyebb és gondtalan legyen a fárasztó folyamat.

1. Színezd a dobozokat
Régi trükk, hogy minden dobozra felírjuk filctollal, mit tartalmaz, hogy könnyebb legyen koordinálni a költözködést. Ám a feliratok nem mindig láthatók, főleg ha sok doboz lesz besuvasztva egyetlen teherautóba. Használj színes papírlapokat, melyekkel feltűnően megjelölheted az egyazon helyiségbe tartozó holmikat, így már a költözködés napján könnyű lesz elosztani a dobozokat új otthonodban.

2. Biztosíts
Ha költöztető cég végzi a költözködés érdemi részét, kérdezd meg tőlük, hogy van-e biztosításuk. Inkább fizesd ki azt a plusz összeget, minthogy később azon bosszankodj, hogy elkeveredett dobozokat keresgélj, és törött poharakat találj a teherautós zötyögés után.

3. Újságpapír a barátod
A költözködés előtti hetekben tedd félre az újságpapírokat, és minden kicsit is értékes vagy törékeny dolgod csavarj több réteg újságpapírba, mielőtt a dobozba tennéd. Ezzel megakadályozod, hogy a döcögés és pakolás közben egymáshoz ütődő tárgyakat kár vagy sérülés érje.

4. Italboltban kezdd
Menj el a helyi ital nagykereskedésbe, és tőlük kérj dobozokat. Ők tele vannak olyan kartondobozokkal, melyekben elválasztó rekeszek vannak. Ezek nagyon praktikusak lehetnek üvegtárgyak, üvegpoharak, vázák vagy palackok költöztetésénél.

5. Átláthatóság
Az igazán fontos holmijaidat vagy azokat a tárgyakat, melyek valószínűleg már az első órákban vagy napokban is kellenek új otthonodban, pakold átlátszó műanyag tárolódobozokba. Ha nincsenek ilyenek otthon, érdemes már költözés előtt befektetni néhány ilyen dobozba, mely nem csak akkor lehet fontos, amikor épp jól jön, hogy átlátszó a doboz, ezért nem kell kipakolni az egészet ahhoz, hogy megtalálj valamit, hanem remekül jön majd új otthonodban is tárolóként.

Folytatása következik!

(Fotó: youtube)