Jump to content

Hasznos tippek a költözködéshez 2.

2015. 06. 21. 15:20

Újabb hasznos tippek és némi segítség, hogyan legyen a költözködés bonyolult, fárasztó és általában nem problémamentes időszaka könnyebb.

1. Használd, amid van
Pakolni tudsz bármibe, ami nagy és van benne térfogat. Ne csak a meglévő dobozaidat használd fel, hanem a rég nem használt bőröndöket, sporttáskákat, hátizsákokat és tárolódobozokat. Egy csomag hatalmas szemetes zsák is remekül jöhet ruhák és könnyebb tárgyak szállításához.

2. Fotózz
Mielőtt beköltöznél új otthonodba, készíts fotókat az üres helyiségekről, így már gondolatban is elkezdheted berendezni a helyiségeket. Ez megkönnyíti a beköltözés bonyolult fizikai koordinációját, hiszen így akár már kész tervekkel irányíthatod a költöztetőket, melyik bútort melyik falhoz tolják.

3. Fogantyú mindenekelőtt
Sokkal könnyebb lesz költözködni, cipekedni, pakolni, ha minden dobozon vagy tárolóeszközön, melyet a költözködéshez használsz, van valamilyen fogantyú. Már akkor is könnyebb dolog lesz a papírdobozokat felemelni, ha egyszerűen kivágsz két lyukat a két oldalán.

4. Ne vigyél mindent
Szinte nincs is olyan ember, aki a költözködést ne használná fel egy alapos lomtalanításra. Csak azt vidd magaddal, amit egészen biztosan használni fogsz új otthonodban. Dobj ki, lomtalaníts, adj el vagy ajándékozz el mindent, amire nem lesz szükséged a jövőben. Ez nem csak hasznos a berendezkedésnél, de magát a költözködést is hihetetlnül megkönnyíti, hiszen kevesebb cuccot kell szállítanod, kisebb költségért.

5. Hosszú hétvége
Költözködni nem egyszerű, pláne nem az első napokban. Mielőtt új otthonodban eltöltenéd az első éjszakát, külön pakolj össze egy kisebb bőröndöt úgy, mintha hosszú hétvégére utaznál. Legyen benne minden olyan dolog, amire szükséged lehet három napig egy olyan lakásban, ami az első napokban nem több, mint egy hotelszoba.

(Fotó: purewow)