Jump to content

Az első otthon trükkjei 1.

2015. 06. 14. 09:20

Mindannyian tudjuk, hogy az első önálló lakásba beköltözni izgalmas, ám felelősségteljes és persze nem olcsó dolog. Akár saját lakásba, akár másokkal együtt albérletbe, akár a pasidhoz költözöl, hamar rá fogsz jönni, hogy a Pinteresten összeállított álomotthonod nem fér bele a költségvetésbe.

Ám van néhány tipp, melyekkel segíthetünk pénzt spórolni, miközben lakásod sikkes és trendi lehet.

1. Olcsó faldekor

Ráérsz nyugdíjas korodban igazi műalkotásokat gyűjteni. A faldekort egyelőre oldd meg saját készítésű fotókból, nyomtatott és bekeretezett képekből, csináld magad dekorációkból.

2. Régiség

Sikket és kifinomult eleganciát adhatsz lakásodnak, ha körbenézel nagymamád házában, esetleg a régiségpiacon vagy a bolhapiacon. Meglepően olcsón találhatsz régi, ám szép és klasszikus berendezési tárgyakat és dekorelemeket. Egy kis felújítás pedig még jó móka is lehet!

3. Csinálj magad mindent

Tetszik egy színes kaspó a lakberboltban? Láttál egy jópofa színű széket? Szerezd be olcsóbban, vagy használd fel már meglévő darabjaidat és alakítsd át te magad. A DIY az egyik legjobb dolog a világon!

4. Gondolkodj hosszútávon

Mivel első lakásodban várhatóan nem fogsz örökké letáborozni, olyan bútorokat válassz, amelyeket tovább is tudsz vinni. Kerüld a hatalmas darabok vásárlását, és csak olyan dolgokat vegyél, amelyeket hosszú éveken át szeretni fogsz.

Folytatása következik!

(Fotók: pinterest.com)