Jump to content

Nyári takarítási tippek

2015. 06. 11. 10:58

Az ember egész máshogy viszonyul otthona takarításához, mint télen. Nincs akkora sár és lucsok, van viszont minden más, amit tisztítani kell. Íme tippjeink.

A padló a legfontosabb.
Nyáron (is) a padló koszolódik leghamarabb. A melegebb időben a gyerekek is többet tartózkodnak a hűvösebb járólapon, és kevesebb a ruha rajtuk, így jobban érintkeznek kinn és benn is a kosszal. Érdemes minden nap felsöpörni a leggyakrabban használt padló felületeket.

Pakold el a felesleges dolgokat.
Nyáron semmi szükség arra, hogy elöl legyenek a vastagabb kabátok, zárt cipők, mint ahogy a káosz is sokkal nagyobb, ha az egész nyáron kinn használt játékszereket szem előtt hagyod. Ha hazaértetek a strandról vagy a nyaralásból, azonnal pakolj el mindent, hogy kisebb legyen a rendetlenség. Minél kevesebb dolog van szem előtt, annál nagyobbnak tűnik a rend.

Legyen egy hely, ami mindig rendezett.
Nyáron nagy a jövés-menés, kipakolás, bepakolás, egész napos gyereksereg, udvaron játszás, rendetlenség. Nehéz egy egész házat egyszerre rendben tartani. Éppen ezért válassz egy számodra fontos helyet, és azt tartsd rendben mindenáron. Legyen ez a konyha, a hálószobád vagy a dolgozósarkod, ha erre a helyre nézel, mindig megnyugszol.

Tarts szünetet.
Ha több kiskorú gyermeked éppen vakációzik a nyári hónapokban, lásd be, hogy nem ez a legjobb időszak arra, hogy kétnapos nagytakarításokat és lomtalanításokat rendezz. A kertben viszont rendet tehetsz, és bevonhatod néhanapján a gyerekeket is, például saját szobájuk takarításába augusztus végén, hogy felkészüljenek az iskolára.


(Fotó: popsugar)