Jump to content

Vízzel hígítható és vízálló – Trinát Aqua, a zománcfestékek új szuperhőse

2015. 05. 29. 09:25

Olyan festéket keres fa vagy fém tárgyaira, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak? Száradása gyors és nem kíséri kellemetlen oldószerszag? Esetleg gyerekjátékokra is használná? Nem kell tovább keresgélnie, a Trinát Aqua selyem-és magasfényű, vizes bázisú zománcfesték 16 készre kevert és több ezer színkevert árnyalatával a tökéletes megoldás!

Itt a tavasz, a megújulás, a felfrissülés ideje. Ahogy a természet újjászületik, úgy érzik magukban egyre többen az óhajt arra, hogy a környezetük is szebb, színesebb, tisztább legyen. Felújítás, renoválás, festés, a beltéri munkálatok mellett a kültéri festésnek is eljött az ideje. A felújítás során pedig gondolkodóba esik az ember, hogy ugyan melyik lesz az a festék, amelyik megfelel a célnak, és ellenáll az időjárási viszontagságoknak is.

Azt gondolnánk, hogy a vizes bázisú, azaz vízzel hígítható festékek kevésbé tartósak, mert lemossa őket az eső. Pedig ez óriási tévedés! Ennek éppen az ellenkezője igaz. Szerencsére ma már könnyen találhatunk olyan zománcfestéket is, amelynek nincs kellemetlen oldószerszaga, nem károsítja az egészséget, és bár vízzel hígítható, mégis vízálló. A falfestékek között már megszokott, de a fára és fémre való festékeknél még szokatlanok a vízzel hígítható anyagok. A Trinát Aqua vizes bázisú termékcsalád éppen ezt az űrt tölti be a piacon, hiszen ez egy nagy fedőképességű, gyorsan száradó zománcfesték, ami rugalmas bevonatot képez a felületen. Egyliteres kiszerelésben kapható, ez 10 négyzetméteres felület kezelésére alkalmas. Az optimális hatás elérése érdekében egyébként két réteg felvitelét javasoljuk. Természetesen a festésnél megszokott eljárások – pormentesítés, felületkezelés – itt is elengedhetetlen, a tartósabb hatás érdekében javasoljuk a Trinát Aqua univerzális alapozó festék használatát is.

A termék néhány órás száradása után ugyanolyan ellenálló és vízálló réteget képez, mint a hagyományos lakkbenzin hígítású zománcfestékek, sőt korszerű összetételének köszönhetően hosszan ellenáll az UV-sugárzásnak és a sokak által félt sárgulásra sem hajlamos. A hagyományos zománcfestékek száradási ideje átlagosan fél nap, a Trinát Aqua vizes bázisú zománcfesték teljes száradási ideje viszont mindössze 5 óra, de már 2 órával a festék felvitele után érintésszáraz a kezelt felület. Ez eddig elég jól hangzik, nem igaz? A felhasználás lehetősége pedig szinte végtelen, olyannyira, hogy akár gyerekjátékok kezelésére is alkalmas, legyen az fém, fa vagy PVC-felület.

http://trilak.hu/trinataqua/

És hogy hol kapható? Beszerezhető Magyarország összes nagyobb festéküzletében, a barkácsáruházakban, a Trilak Festékstúdiókban és a Trilak partnereknél.