Jump to content

Mindennapi tárgyak, melyeket új életre kelthetsz 2.

2015. 05. 27. 14:05

Minden háztartásban akadnak olyan tárgyak, melyek egy idő után tönkremennek, elfáradnak, használttá válnak. Íme néhány egyszerű trükk, hogyan adj második életet ezeknek a holmiknak.

Kiszáradt filctoll.
Mártsd a filctoll hegyét háztartási etil alkoholba, és új életre kel az íróeszköz.

Hajkefe.
A hajkefét egy idő után inkább mindenki kihajítja, amikor tele lesz hajjal, kosszal és baktériumokkal. Szabadítsd meg a hajszálaktól és tedd be a mosogatógépbe, akár régi haj hajgumikkal együtt.

Zuhanyrózsa.
Tölts meg egy laposabb tányért szódabikarbónával, majd nyomd bele a zuhanyrózsa fejét. Nyisd meg egy pillanatra a vizet, hogy kicsit nedves legyen a szódabikarbóna, és nyomd rá újra a zuhanyrózsa fejét, hogy ráragadjon a por. Majd helyezz egy befőttes gumit a zuhany szárára, tölts meg egy műanyag zacskót ecettel, dugd bele a zuhanyrózsát és rögzítsd a gumival szorosan, hogy a szódabikarbóna és az ecet kölcsönhatásba lépjen. A pezsgő tisztító- és fertőtlenítő szer új életre kelti a zuhanyrózsát.

Besárgult párnák.
Olcsóbb újra kifehéríteni a párnákat, mint újakat venni: hidrogén-peroxid, ecet, mosópor és bórax segítségével. Tégy két párnát a mosógépbe, és egy csésze hidrogén-peroxidot és fél csésze ecetet adj a dobba. Végezd el az öblítő programot, majd add hozzá a mosószert és a bóraxot és fejezd be a programot.

(Fotó: popsugar)