Jump to content

Mi minden kell a vendégszobába? 1.

2015. 05. 14. 10:42

Vendégeket vársz? Vagy egyszerűen csak szeretnéd, ha otthonod vendégszobája 100%-os lenne, hogy bármikor betoppanhassanak a vendégek? Akkor ezekre figyelj!

1. Alap kosár
Ha igazán gondos házigazda szeretnél lenni, dobj össze egy kosarat az alapvető utazási szükségletekkel, mintha csak szállodában lennének vendégeid: tégy a kosárba törülközőt, mini piperecuccokat, fogkefét és fogkrémet, alapvető gyógyszereket, stb.

2. Fiók és szekrény
A vendégszobában adj helyet vendégeid ruháinak is. Nem kell teljes gardróbszekrényben gondolkodni, elég, ha fejenként egy komód fiók és néhány akasztós tárhely rendelkezésre áll.

3. Légfrissítő
Legyen kellemes, de nem túlzó illat a vendégszobában. Készíts természetes házi légfrissítőt fapálcikás diffúzorokkal, és használj nyugtató levendula vagy eukaliptusz illóolajokat.

4. Pihe-puha szőnyeg
Bozontos, shaggy stílusú szőnyegekkel kellemesen otthonossá és kényelmessé tehető bármilyen padlóburkolatú szoba. Ha a vendégek az ágyból kilépve egy ilyen szőnyegre léphetnek, egyből otthon fogják érezni magukat.

5. Ventilátor
Különösen a melegebb hónapokban jó, ha egy kézi irányítású ventilátor is segíti a vendégek kényelmét. Sokan nem szeretnek zárt térben, kevés levegővel aludni, vagy egészségügyi okokból igénylik a légjárást, így sosem ártasz, ha bekészítesz egy ventilátort.

6. Tálcán kancsó víz és poharak
A vendégszeretet egyik kedves megnyilvánulása, ha frissítőt helyezel el a szobában. Egy kancsó jéghideg víz és két pohár is megteszi, de ha ennél is többre vágysz, készíts hűsítő limonádét vagy forró teát, esetleg néhány kekszet vagy sütit bekészítve az italok mellé.

7. Pótkulcs
Bizalmat és kényelmet adsz vendégeidnek azzal, ha az éjjeliszekrényen ott hagyod a ház kulcsainak másolatát, hogy saját kedvük és időrendjük szerint hagyhassák el otthonodat, vagy jöhessenek haza.

Folyt. köv.!

(Fotó: interiordesign)