Jump to content

Közös albérletet keresel pároddal? Ezekre figyelj! 2.

2015. 05. 11. 16:22

Közös albérlet? Romantikus és izgalmas! Persze egészen addig, amíg fel nem kerülnek az első problémák és konfliktusok. Ezek elkerülése érdekében fogadj meg néhány további jótanácsot!

Beszéljetek a bútorokról.
Lesz a lakásban bútor? Mindkettőtöknek vannak saját bútorai? Megelégszetek az eddigi bútorok összekombinálásával vagy saját, új stílust akartok kialakítani? Jussatok közös nevezőre, hiszen nem biztos, hogy minden nap a pasid videójáték gyűjteményén akarsz lépkedni, míg párod sem biztos, hogy a te rózsaszín kanapédon akarja vendégül látni a haverjait.

Határozzátok meg a vendégfogadási elveiteket
A pasid minden Bajnokok Ligája meccset a haverjaival akar megnézni új lakásotokban? Anyukád minden hétvégén meg akar látogatni titeket? Döntsétek el előre, mi az, amit bevállaltok a vendéglátásban, kik aludhatnak nálatok, legyen-e vendégszoba, vagy csak egy saját kis kuckót szeretnétek kettőtöknek?

Beszéljetek a pénzről.
Ki mit vállal a költségekből? Egyenlően osztjátok el a lakbért és a rezsi költségeket? Ki és milyen módon fizeti be a havi számlákat? Ki tartja a kapcsolatot a főbérlővel? Mik azok a további költségek, amiket bevállaltok és hogyan osztjátok meg azokat? Ha pasid ragaszkodik a legjobb internet előfizetéshez és a sportcsomaghoz, akkor azt majd ő fizeti? Biztos, hogy ő be akar szállni a női magazin előfizetésedbe? Ki figyeli az óraállásokat, ki kezeli a számlákat, ki fizeti be a kauciót?

(Fotó: nie-jenite)