Jump to content

Trükkök a költözködéshez 3.

2015. 05. 06. 13:03

Még több tipp és jótanács azoknak, akik költözködésre adják a fejüket!

1. Költözködéskor a lecsupaszított falak néha szomorú látványt nyújtanak a sok bennük tátongó lyuk miatt. Vagy az is lehet, hogy az új helyre való beköltözéskor szembesülsz azzal, hogy a falak tele vannak a szögek ütötte lyukakkal. Mi sem egyszerűbb, mint egy kis fogkrémet nyomni a lyukba! Hagyd megszáradni, így sokkal kevésbé lesz feltűnő a tátongó lyuk.

2. Ha jót akarsz magadnak, már két héttel a költözködés előtt menj be az okmányirodába, jelentsd be a lakcímváltozást, változtasd meg a címedet, és kérj új a lakcímkártyát. Jelentsd be a közműveknél és egyéb hivatalos szerveknél az új címet, hogy már időben meglegyen nekik is az információ. A költözködés után úgyis azzal leszel elfoglalva, hogy kipakolj és berendezd új otthonodat, így előre megkíméled magad a teendőktől.

3. A költözés előtti napon pakold ki a hűtődet, fogyassz el vagy ajándékozz el minden romlandó élelmiszert és pakold el a tartós kajákat, majd ereszd le a hűtőt.

4. Jegyzed és fűzd le a költözködéssel kapcsolatos összes költségedet, kérj mindenről számlát, hogy később esetleg leírhasd az adóból költségként.

5. Tányérokat úgy is biztonságban költöztethetsz, ha minden tányér közé teszel egy műanyag styrofoam tányért.

6. Ruháidat összetekerve csomagold el, ne összehajtogatva. Sokkal több helyet spórolsz!

Folyt. köv.!

(Fotó: rentcafe)