Jump to content

Titkos takarítási trükkök 1.

2015. 05. 01. 18:54

Minden háziasszonynak akadnak takarítási trükkjei. Mi ezek közül szedtünk össze néhányat, hátha tudsz egyet-kettőt hasznosítani közülük!

Szivacs
Hogy megszabadítsd mosogató szivacsodat a baktériumoktól , minden este, használat után mosd át alaposan vízzel, csavard ki, majd tedd be a mikrohullámú sütőbe 3 percre. Így biztosan elpusztítod a bacikat!

Tisztítószerek
A boltban kapható tisztítószerek bizony tele vannak olyan vegyszerekkel, melyek egyrészt nem természetesek, másrészt allergén anyagokat is tartalmazhatnak. Éppen ezért érdemes házilag könnyedén – és fillérekből! – elkészíthető természetes tisztítószereket készíteni ecetből és különböző egyéb természetes hozzávalókból. Itt a Ház és otthon oldalain is rengeteg ilyen természetes tisztítószer receptről írtunk, de számtalan ötletet találhatsz az interneten is.

Friss hűtő
Friss, üde, kellemes illatú hűtőszekrényed lehet, ha hűtőd felső polcára egy részben légáteresztő fedős tálkába teszel egy kevés friss vagy akár lefőzött kávéőrleményt vagy zaccot. Kellemesen enyhe kávéillat lengi be így hűtődet, és eltűnnek az erős ételszagok.

Kávéfőző
Néhány havonta küldj át némi ecetet kávéfőződön, hogy meghosszabbítsd a gép élettartamát. Kitisztítja a csöveket, megszünteti a vízkövet, hatékonyabbá teszi a kávéfőzést. Kissé szúrós szag lesz egy ideig a konyhában, de megéri!

Folyt.köv.!

(Fotó: purewow)