Jump to content

Hogyan alakíts ki modern otthont?

2015. 04. 16. 10:24

Elégedett vagy otthonoddal, de mégis úgy érzed, ráférne egy kis modern csavar? Szeretnéd trendibbnek és letisztultabbnak látni lakásodat vagy házadat? Néhány tipp és irányvonal, melyek mentén elindulhatsz.

1. Több fény

A legtöbb otthon nem alkalmas arra, hogy több természetes fényt varázsoljunk bele - hacsak nem állsz felújítás előtt, ahol beleszólhatsz az ablakok és az ajtók méretébe. Ez esetben ne félj a csupa üveg falaktól és a nagy, széles ablakoktól, nem fogod megbánni, ha ömlik a fény az otthonodba.
Ha nincs erre lehetőséged, gondold újra a világítást. Minden helyiségben legyen egy nagy, modern fényforrás, amely bevilágítja az egész teret, ugyanakkor gondoskodj meghitt világításról is.

2. Színkoordináció

Modern csavar vihetsz otthonodban, ha egy kialakított színséma mentén rendezed be a főbb helyiségeket. Nem kell szigorúan ragaszkodni a sémához, ám nem árt, ha kiválasztasz két, maximum három színt, a berendezést és a dekorálást pedig ezen színek koordinációjával oldod meg.

3. A kevesebb több

A modern letisztult otthonok egyik legfőbb ismertetőjele, hogy nincsenek agyonzsúfolva. Válj meg minden olyan bútordarabtól, melyet kicsit is feleslegesnek érzel, és máris fellélegezhetsz a felszabadult szabad terek között!

4. Feltűnő fókuszpont

Ha van egy semleges színű helyiség a lakásodban, egyetlen egy darabot válassz ki, és hívd rá fel a figyelmet. Például egy semleges, világos vagy fémes árnyalatú konyhában fesd be valamilyen szokatlanul élénk és feltűnő színre az étkezőasztalt.

5. Modern kiegészítők

Nem vagy elégedett a konyhád korszerűségével és nincs több millió forintod felújítani? Válassz új, trendi, minimalista és modern székeket (akár feltűnő színben is!), hogy magukra vonják a figyelmet és elvonják a fókuszt a helyiség többi bútoráról.

(Fotók: eivomovie.com)