Jump to content

Tippek az online vásárláshoz

2015. 04. 10. 12:19

Gondolkodsz azon, hogy néhány bútort és lakásdekorációt online rendelsz meg? Manapság már ez is teljesen biztonságos, de ne feledd, van néhány alapvető szabály!

1. Mielőtt bármilyen nagyobb tárgyat megveszel, győződj meg róla, hogy jó a mérete. Ne csak a bútor vagy dekortárgy méretei csekkold, hanem azt a helyet is otthonodban, ahova szánod. Ne a csomagátvétel után derüljön ki, hogy mégsem nem fér be a polc a kitalált helyére.

2. Alaposan és gondosan olvasd át a vásárolni kívánt bútor vagy tárgy leírását a honlapon. Kezdve a méretektől, a színen, az anyagon, az összeszerelés tudnivalóin át egészen a tisztításig.

3. Ne vásárolj mindet egy nap alatt. Ez nem csak a bankkártyádat terheli le, de ilyenkor hajlamos lehetsz olyan dolgokat is megvásárolni, amikre valójában nincs is szükséged. Amiben nem vagy biztos, azt ne rendeld meg, inkább aludj rá egyet.

4. Használt, antik vagy valamilyen különleges stílusú bútor, lakásdekoráció vásárlásakor kétszer gondold át, hogy mit veszel meg. Inkább kérdezd meg a veled együtt lakókat, hogy nekik is tetszik-e a stílus, szerintük is érdemes-e kifizetni egy nagyobb összeget egy antiknak tűnő bútordarabért.

5. Ne ugyanabból az üzletből vásárolj mindent. Senki sem szeretné, hogy komplett Ikea-katalógus legyen a lakásából, még ha szereti is a skandináv stílust. Nézz körül több üzletben, boltban, honlapon, gyűjtőoldalon is.

6. Tanúsíts önmérsékletet. Az online bútorvásárlás veszélyes lehet, hiszen csak egy kattintás az egész, és nincs előtted egy kupacban az összes megvásárolt darab, amit látva talán kétszer is átgondolod, hogy mi az, amit tényleg érdemes megvenni.

7. Olvasd el a vásárlói véleményeket. Egy honlap, vagy termék kapcsán a legautentikusabb, ha a vásárlók kommentjeit is átnyálazod, hiszen ilyenkor olyan szempontok is szóba kerülhetnek, amikre előzetesen nem gondoltál.

8. Győződj meg róla, hogy a lehető legjobb áron veszed meg a terméket. Miután kiválasztottál valamit, ami tetszik, nézz körül más honlapokon is hasonló termékek után kutatva, és végezz összehasonlítást árukeresővel, hogy biztosan jó áron kapod-e meg a kiszemelt darabot.

9. Figyelmesen olvasd el az összeszerelési útmutatót. A lapra szerelt bútorok azért is olcsóbbak, mert neked kell őket otthon összeszerelni. Ha nincs, aki segítsen, vagy nincs kedved órákat bíbelődni az összeszerelési útmutató értelmezésével, a csavarokkal és a tiplikkel, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodnod a készbútor vásárlásán.

10. Mindig ellenőrizd a színt. A legtöbb probléma az az online vásárlással, hogy nem látod saját szemeddel, élőben a kiszemelt terméket. Ez bútor vagy lakásdekoráció vásárlásnál különösen kényes kérdés, hiszen nagyon nem mindegy, hogy halvány vagy élénk piros a függöny, amit kinéztél, vagy milyen pácolású a komód.

(Fotó: wallpaper)