Jump to content

A legjobb betegségelűző házi praktikák

2015. 04. 10. 17:22

A népi praktikák évszázadok óta ugyanolyan hatásosak, mint a méregdrága vitaminok vagy gyógyszerek. Íme 5 olyan egészségmegőrző keverék, melyeket otthon is össze tudsz kotyvasztani, hogy megelőzd a megbetegedéseket a szeszélyes április során.

1. Fokhagyma és méz
A megtisztított fokhagyma darabokat vagdosd be, majd tedd mézzel teli üvegbe és zárd le. Nem éppen a csokitortára emlékeztet az íze, viszont nagyon hatásos: a fokhagymával a megfázás tüneteit enyhítheted, míg a méz az éjszakai köhögést enyhíti.

2. Tea mézzel
Ezt mindenki szereti és el is tudja készíteni, úgyhogy megfázás esetén se sajnáld szervezetedtől a teát, legyen akármilyen ízesítésű. A forró tea gőze remek inhaláló módszer a tüdő és a légcsövek megtisztítására, a teafűben található antioxidánsok pedig erősítik az immunrendszert.

3. Citrusfélék gyömbérrel
A C-vitamin remek megelőző módszer, de ha már elkaptad a fertőzést, akkor is érdemes növelni a napi C-vitamin mennyiséget, mert így lerövidülhet a beteg napok száma. Egy lábosban forralj vizet, tégy bele citrom szeleteket és gyömbér darabokat, majd idd meg a gyógyvizet. A gyömbér jó hatással van az immunrendszerre, enyhíti a hörghurut és a köhögés szenvedéseit.

4. Csillagánizs joghurttal
A csillagánizs szintén segít kitisztítani a torkodat és megszüntetni a száraz köhögést, pláne ha elkevered valamilyen pudingban, esetleg joghurtban. Szintén hatásos egy forró teába dobott csillagánizs, de erőteljes íze miatt mindenképpen tegyél a teába mézet vagy citromot.

5. Kurkuma és joghurt
A kurkuma sokoldalú és rengeteg jótékony hatással rendelkező fűszernövény: segít gyomorpanaszok, felfújódás és megfázás esetében is. Keverd el natúr joghurttal!

(Fotó: popsugar)