Jump to content

6 tipp a konyhaszekrény festéshez

2015. 04. 02. 18:38

Arra készülsz, hogy menő, trendi színre fested be konyhaszekrényeidet! Nagyon helyes! Ez egy tökéletes módja annak, hogy anélkül idézz elő drámai változást és felfrissülést konyhádban, hogy súlyos százezreket költenél el. Íme 6 tipp, hogy még könnyebb dolgod legyen!

1. Hagyj időt

A konyhaszekrények átfestétést nem fogod szombat édlután elintézni. Nagy munka, némi előkészületet és száradási időt igényel, így szánj rá kényelmesen egy hetet.

2. Sorrend

Sok bosszúságtól és nehézségtől kíméled meg magad, ha a konyhaszekrények ajtajainak leszerelésénél figyelsz a sorrendre, hogy száradás után ne keveredjenek a külnöböző, látszólag egyforma ajtók.

3. Szabadulj meg a foltoktól, vágásoktól, horpadásoktól

A konyhaajtók nagy igénybevétele miatt előfordulhat, hogy vannak horpadások, hibák az ajtón. Ezeket festés előtt javítsd ki, hogy még simább legyen a festék felvitele.

4. Előkészületek

Fontos a csiszolás, vagy a felület előkészítése. Ha fa szekrényeid vannak, dörzspapírral alaposan csiszold le előtte, és csszolószivaccsal is ess neki.

5. Válaszd ki a megfelelő festékalapot

Olyan festék primert válassz, ami az adott konyhaszekrény-anyaghoz tökéletes illik (fa, műanyag, fém, vagy laminált anyag).

6. Kerüled el az ecsetnyomokat

Ahhoz, hogy az ecsetnyomok ne látszódjanak a megszáradt felületen, használj ferde szőrű ecsetet és habrolót.

(Fotó: homedit)