Jump to content

Hogyan legyen makulátlanul tiszta fürdőszobád? 2.

2015. 04. 01. 14:42

A fürdőszoba tisztítása nem állhat meg a zuhanyzó, a kád, a falak és a WC tisztításával. Ha igazán makulátlanul csillogó fürdőt akarsz, van néhány további tanácsunk!

1. Mosdókagyló

Önts ecet és szódabikarbóna keverékét a lefolyóba, és forró vízzel öblítsd le. A mosdókagyló és a csapok tisztításához törlőkendő vagy szivacs helyett használj antibakteriális törlőkendőt, mely hatékonyabban pusztítja el a baktériumokat. Persze előtte mosdótisztító folyadékkal bekent szivaccsal is átdörzsölheted a kényes területeket, vagy fújd be szórófejes tisztítószerrel és némi idő után öblítsd le alaposan vízzel.
Ezek után fogj egy fogselymet, és azzal tisztítsd meg a csap és a mosdó közötti nagyon keskeny, de könnyen koszolódó réseket.

2. Kéztörlők

A kéztörlőkben található a legtöbb baktérium és kosz bizonyos használat után. Ezért ha van mosógépedben fertőtlenítő program, azzal mosd a kéztörlőket, és ha színük engedi, akár hipóval, vagy fehérítővel is kezelheted ezeket, aztán dobd be őket újra a mosógépbe. A legjobb, ha kéztörlőidet nem akasztón tárolod, hanem törülköző tartó rúdon, mert így könnyebben szárad, nem büdösödik be, és higiénikusabban tárolható. Ne felejtsd el időnként a tartó rudat is tisztítani, és ne tedd a WC közelébe a nedves törülközőket.

3. Szellőző nyílás

Ha igazán makulátlan fürdőszobát akarsz, akár hiszed, akár nem, a szellőzőnyílást kell a leginkább tisztán tartanod, pláne, ha automatikusan működő ventilátoros nyílásod van. először is kapcsold le az áramról, majd vedd le a fedelét. Porold le, majd töröld át langyos szappanos vízzel. Száradás után mássz fel a porszívó csövével vagy a kéz porszívóval és alaposan porszívózd át a nyílást. Tisztítsd és fertőtlenítsd a fedelet is. Hagyd teljesen megszáradni, és csak utálna kapcsold vissza az áramra!

Általános jó tanács: Akkor végezhetsz igazán hatékony munkát fürdőszobádban, ha minden tisztítási folyamat után hagyod alaposan megszáradni a megtisztított felületeket. Különben könnyedén penészedik, büdösödik a fürdő.

(Fotó: realitysourcecleaning)