Jump to content

Hogyan legyen makulátlanul tiszta fürdőszobád?

2015. 04. 01. 10:21

A fürdőszoba tisztasága kulcsfontosságú lépés a háztartás vezetésében, hiszen ez az a hely, ahol mi magunk is tisztálkodunk, amit értelemszerűen csak a lehető legtisztább körülmények között végezhetünk hatékonyan .

1. Zuhanyzó

Az ecet jóbarátod, ha a zuhanyzóról van szó. Tölts egy kis fehér ecetet egy műanyag zacskóba, és éjjelre tedd bele a zuhanyrózsát. A zuhanyfüggönyöket szedd le időnként, és dobd be a mosógépbe néhány régi törülközővel együtt, majd akaszd vissza száradni. A zuhanyzó ajtókat kend be ecet és szódabikarbóna keverékével, majd dörzsöld le alaposan. A fürdőkádnak elég, ha hetente egyszer kisúrolod, de a hatékonyabb tisztítás érdekében először töltsd meg vízzel, majd engedd le, ezek után spricceld tele fürdőszobai tisztítóval, hagyd 15 percen át állni, majd utána ess neki a dörzsi szivaccsal.

2. Falak, csempe, mennyezet

Fújd be minden felületre alkalmas szórófejes tisztítószerrel a fürdőszoba falait, csempéit és a mennyezetet, majd ereszd meg a forró vizet a zuhanyzóban vagy a kádban, és hagyd, hogy a forró víz gőzzé alakuljon át és bepárásítsa az egész helyiséget nagyjából 5 perc alatt. Majd zárd el a vizet, menj ki a fürdőszobából és tárd be magad után az ajtót. Hagyd 20 percen át a tisztítót és a gőzt elvegyülni. A magasabban lévő felületekhez használj mikroszálas felmosó kendőt, és törölgesd le alaposan falaidat és a csempéket, majd ha végeztél, jöhet a padló tisztítása.

3. WC

Kezdd azzal, hogy egy csésze szódabikarbónát öntesz a WC-kagylóba. Hagyd állni egy kicsit, majd húzd le a WC-t. Használhatsz hosszú bottal rendelkező kefét a tisztításhoz, de fokozatosan is tisztíthatsz: először önts hipót a WC-kagylóba, majd néhány perc után öblítsd a WC-t (közben tedd jól szellőzővé a fürdőt, vagy ezalatt ne tartózkodj sokat a helyiségben). Aztán önts langyos szappanos vizet a kagylóba, majd húzd le újra és ess neki újra a kefével. Kaphatóak alacsony nyomású elektromos WC-kefék is, melyek csodákra képesek. Ha meg akarod előzni, a foltlerakódást, minden használat után használd a WC-kefét, ne csak akkor, ha látható jelei vannak.
Persze ne feledkezz el az ülőkék és a tartály tisztításáról, no meg a gumikesztyűről!



Folytatása következik!

(Fotó: bondcleaners)