A 10 összetevő, amire szükséges van a konyhában: ecet, szódabikarbóna, kasztíliai szappan, só, kristályszóda, mosogatószer, illóolaj, víz, citromsav. Ennyi az egész!
1. Citrus gyümölcsök héja & ecet = szemetes
Jégkocka tartóba vagdosd bele a citrusos gyümölcsök héját és töltsd fel ecettel, majd fagyaszd le a keveréket. A citrusos-ecetes jégkockák remekül megszüntetik a szemetes és a kuka kellemetlen illatait, akár szemetesben, akár a kinti kukában, akár a szemétledobó csőben.
2. Ecet & víz & grapefruitmag-kivonat = gyümölcs és zöldség mosás
Keverj össze egyenlő arányban 2 csésze ecetet, vizet és néhány csepp grapefruitmag-kivonatot, tedd szórófejes flakonba és (a gomba kivételével) fújhatod a gyümölcsökre és zöldségekre. A vizes mosás mellett remek fertőtlenítő!
3. Grapefruit héj & ecet = konyhapult
Hámozd meg alaposan a grapefruitot úgy, hogy csak a színes héja maradjon meg, a húsából semmi. A héjakat tedd egy befőttesüvegbe, töltsd fel ecettel, majd szorosan zárd le, és egy hűvös, sötét helyen hagyd állni egy héten át. Majd töltsd át a grapefruitos ecet levét egy szórófejes flakonba, és használd a konyhapult tisztítására.
4. Ecet & víz = kávéfőzőgép
Töltsd meg kávéfőző géped víztartóját félig ecettel és féli vízzel, majd félig folyasd át üresen a rendszeren, mintha kávét főznél, kávé nélkül. Ezt követően hagyd egy órán át hatni, majd használd el a többi ecetes vizet is. Ezek után többször folyasd át a rendszert tiszta vízzel.
5. Víz & kasztíliai szappan & szódabikarbóna & glicerin = zsíroldó
Forralj vizet egy kis lábosban, reszelj bele néhány szappan forgácsot, adj hozzá egy kevés kasztíliai szappant, szódabikarbónát és glicerint, keverd el jól, míg folyékony tisztítószer állaga nem lesz. Öntsd át óvatosan pumpás üvegbe és használd természetes zsíroldó tisztítóként!
Folytatás következik!
(Fotó: udvhadsereg)