Jump to content

A tiszta otthonban élők mindennapi szokásai 2.

2015. 03. 10. 16:31

Nos, az előző cikk alapján kedvet kaptál te is ahhoz, hogy még tisztább és rendezettebb otthonban élj? Fogadd meg azok tanácsait, akik képesek napról napra ragyogó otthonban élni az alábbi szokások mindennapos betartásával.

1. Elrakják a ruháikat
Reggel négyszer átöltöztél, mert semmi nem tetszett magadon? Hazaérve a munkából ledobáltad a ruháidat az ágyra? Ne tedd! Minden olyan ruhaneműt, ami épp nincs rajtad, azonnal rakj el a szekrénybe!

2. Egyből rendet raknak maguk után
Főzés közben dolgozz előre: amíg forr a a víz vagy sül a hús, mosogasd el az addig használt edényeket, vagy pakold be őket a mosogatógépbe.

3. Sosem fekszenek le úgy, hogy a konyhában káosz van
A legrosszabb az, ha a konyhai káosz nem szűnik meg azonnal. Az természetes, hogy főzés és étkezés közben nagy lesz a rendetlenség, na de nem jobb úgy lefeküdni aludni, hogy a konyha csillog-villog? Kérd meg családtagjaidat, hogy vacsora után mindenki segítsen pakolni, úgy 5 perc alatt végeztek! Vagy amíg a vacsi utáni asztali kvaterkázás zajlik, állj fel, és kezdj rendet tenni! Ne hagyd fejedre nőni a káoszt!

4. Előre terveznek
Előre tervezni mindent lehet: a másnapi öltözékedet, a heti mosást és étkezési tervet, kigondolni, hogy milyen tisztítószerek vannak kifogyóban, és melyik gyereknek kell másnapra kimosni a sportfelszerelését... Tervezz előre, és minden rendezettebb lesz!

(Fotó: snuut)