Jump to content

A tiszta otthonban élők mindennapi szokásai 1.

2015. 03. 10. 12:08

Irigykedsz azokra az ismerőseidre, rokonaidra, akik makulátlan tisztaságú, rendezett otthonban élnek és nem alkalmaznak takarító személyzetet vagy házvezetőnőt? Nos, ők minden bizonnyal naponta elvégzik az alábbi 9 tevékenységet. Ha te is megpróbálkozol ezekkel, sokkal tisztább és rendezettebb otthonban élhetsz!

1. Minden reggel bevetik az ágyukat
Ez a művelet egyből a rendezett hálószoba képét mutatja. Ha rohansz, használj egy ágytakarót és néhány díszpárnát, amit rádobsz az ágyneműre.

2. Még reggel kipakolják a mosogatógépet
Reggel szánj néhány percet arra, hogy kiüríted a mosogatógépet és mindent a helyére teszel. Ez este megkönnyíti a helyzetet: egyből lesz tiszta tányér és evőeszköz a helyén, a vacsora után pedig már dobhatod is be a használt edényeket a gépbe - és nem halmozódik fel a mosogatóban.

3. Minden nap mosnak egy adagot
Talán pazarlásnak tűnhet, de egy nagyobb családban könnyen összegyűlik naponta egy adag mosnivaló ruha. Ne hagyd, hogy rád szakadjon a mosatlan, minden délután, munka után rakj be egy mosást, amit még vacsi előtt kiteregethetsz, így jó eséllyel már reggelre újra tiszta lesz minden, és nem gyűlik fel a rengeteg szennyes.

4. Kosarakat használnak a tároláshoz
Ha hajlamos vagy mindent szanaszét hagyni, és nem tudod, minek hol a helye, vásárolj egy halom külsőleg is dekoratív kosarat, kisebb-nagyobb méretben. Szórj bele mindent kategorizálva, és máris könnyebben találod meg a dolgaidat, ráadásul nem tűnik majd kacatoktól túlzsúfoltnak otthonod.

5. Nem halogatnak
Ha érkezik egy csomagod, vagy vettél valamit, otthon azonnal bontsd ki és azon nyomban szabadulj meg a csomagolástól. Ne hagyd, hogy a körülötted lévő tárgyak csomagolásai felhalmozódjanak. Ugyanez a helyzet a kilöttyent folyadékkal, a kiborult müzlivel és az össze nem pakolt játékokkal. Mindent azonnal tegyél helyre!

Folyt. köv!

(Fotó: snuut)