Jump to content

Tippek összeköltözés előtt - 1. rész

2015. 03. 06. 11:42

Nagy lépésre szántátok el magatokat pároddal, és úgy döntöttetek, összebútoroztok? Nos, hajrá! De azért mielőtt megtennétek, fogadjátok meg az alábbi jótanácsokat és tippeket!

1. Írjatok össze néhány olyan okot, ami az összeköltözés mellett szól, azon kívül, hogy "így sokkal kényelmesebb" és "felezni tudjuk a lakhatás költségeit".

2. Tegyetek félre legalább három havi lakhatási költségnek megfelelő összeget (lakbér, közüzemi számlák, élelmiszer, stb.), hogy legyen egy biztosítékotok arra az esetre, ha bármi közbejönne. (Szakítási biztosíték...)

3. Előre beszéljétek meg, hogy pontosan hogyan is fogtok osztozni az összes lehetséges költségen. Ne az összeköltözés után derüljön ki, hogy párodnak arra már nem futja, hogy a kábeltévét is bekössétek, és neked kell fizetni mindent.

4. Őszintén, minden lapot kiteregetve beszéljetek egymás előtt saját pénzügyi helyzetetekről. Ki mennyit keres, mennyi a megtakarítása, honnan lap segítséget, van-e tulajdona, vagyona vagy hitele, jelzáloga.

5. Beszélgessetek kapcsolatotok jövőbeli lépéseiről. Nem kell megijeszteni egymást, de nagyjából határozzátok meg, hogy szeretnétek-e összeházasodni, és ha igen, mikor. Hány gyermeket szeretnétek és hol képzelitek el magatokat 5-10 év múlva?

6. Előre döntsétek el, hogy a háztartási teendőkből ki mit vállal.

7. Mindketten lomtalanítsatok jelenlegi lakhelyeteken. Válogassátok át a ruhásszekrényeiteket, szortírozzátok ki kacataitokat és bútoraitokat. Csak azt vigyétek a közösbe, ami feltétlenül szükséges!

8. Bár erre konkrét szabály nincs, azért érdemes az összeköltözés előtt eljutni az egyéves évfordulóig.

Folyt. köv.

(Fotó: sheknows)