Jump to content

Motivációs tippek a tavaszi nagytakarításhoz

2015. 02. 22. 17:56

Lassan, lassan itt az idő...Tudjuk, hogy nem vágysz rá, de utána mennyivel jobb lesz! A tavaszi nagytakarítást egyesek számára a megújulás és az újrakezdés, míg mások számára maga a rémálom! Utóbbiak számára íme néhány tipp, hogyan legyél motiváltabb!

1. Vásárolj néhány új, kellemes, tavaszias illatú tisztítószert, melyekkel öröm lesz kitakarítani otthonod!

2. Vásárolj új tányérkészletet és evőeszközöket a konyhába vagy cserélj le kopott, régi, nem működő konyhai eszközöket, mint pl. mikró vagy pirító. Hidd el, az új cuccokhoz könnyebb lesz kitakarítani a konyhát.

3. Szervezz egy baráti összejövetelt vagy családi bulit a nagytakarítás másnapjára, mely még jobban motivál, hogy csillogó legyen otthonod, melyet majd büszkén mutathatsz meg szeretteidnek.

4. Közvetlenül a takarítás előtt vásárolj be kedvenc ételeidből, hogy élmény legyen újrarendezni a hűtőt.

5. Kérd meg legjobb barátnődet, hogy jöjjön át segíteni, cserébe te is ott leszel nála a takarításnál. Egymást motiváljátok és vidámabban telik el a nagy nap.

6. Vásárolj új tárolóeszközöket: dobozokat, kosarakat, melyekbe jobb élmény lesz rendezkedni, mert rendrakás után otthonod nem csak lomtalan, de szebb is lesz.

7. Nézegess az interneten gyönyörű és rendezett dizájner otthonokról fotókat, hogy még inkább tiszta, szép és rendezett otthonra vágyjál.

8. Kezdd a legrumlisabb helyiséggel. Ha azon túl vagy, utána minden már csak ujjgyakorlatnak fog tűnni!

9. Válaszd ki kedvenc illóolajodat és készíts természetes, házilag elkészíthető tisztítószereket, melyek mesés illattal lengik be otthonodat takarítás után.

10. Nézz tévét vagy hallgass zenét és táncolj, miközben takarítsz. Sokkal gyorsabban telik az idő, ha valami közben leköti a figyelmedet.

+1. A tavaszi nagytakarítás után jutalmazd meg valamivel. Ajándékozd meg magad egy régóta kinézett tavaszi kabáttal, egy szép sállal, vagy egy menő parfümmel!

(Fotó: popsugar)