Jump to content

Házi sütőtisztító

2015. 02. 22. 12:30

Évek konyhai balesetei és odaégett ételmaradékai díszítik sütődet? Mindenkinél ismerős lehet a probléma, hiszen sütőt tisztítani ritkán van kedve az az embernek. Készítsd el ezt házi súrolószert és szabadulj meg az odaégett foltoktól!

Amire szükséged lesz:
- negyed csésze folyékony mosogatószer
- fél csésze szódabikarbóna
- negyed csésze hidrogén-peroxid
- egy citrom reszelt héja
- egy evőkanál ecet
- dörzsölő szivacs
- papírtörlők

1. Keverd össze a hozzávalókat, amíg folyékony, de sűrű állagú ragasztó-szerű folyadékot nem kapsz. Nyisd ki a sütőt, vedd ki a rácsokat és alaposan kend be vele a sütő minden oldalát, beleértve az ajtót is. Egyelőre még ne dörzsöld, csak vastagon kend be az egész felületet a súrolószerrel.

Majd csukd be az ajtót, és hagyd dolgozni a keveréket legalább négy órán át. Aztán nyisd ki újra, és kezdheted a súrolást a dörzsi szivaccsal és némi papírtörlő segítségével. Ehhez a művelethez tarts a közelben egy edényben langyos vizet, hogy minél alaposabb munkát végezz.

Ha van öntisztító funkció a sütődön, állítsd be még úgy, hogy a tisztítószer egy része ott van a sütő falain. Ha végzett a program, egy órán át hagyd lehűlni.

Ha nincs, fogj papírtörlőket, és távolítsd el a maradék tisztítószert. Ha mindent jól csináltál, sütőd összehasonlíthatatlanul tisztább és ragyogóbb lesz!

(Fotó: popsugar)