Jump to content

Sokoldalú babahintőpor

2015. 02. 21. 10:09

A babhintőpor nem csak babáknak való! Könnyedén és okosan használhatod ezt a sokoldalú port a háztartásban is. Lássuk csak, mi mindenre!

1. Kisállat tisztítás

Használd a babahintőport száraz samponként kutyádon vagy macskádon. Szórd be vele az állat szőrét, majd egy kis idő után törölgesd át törülközővel vagy ronggyal. Tisztítja, selymessé teszi a szőrt, és megszünteti a kellemetlen szagokat anélkül, hogy a zuhany alá kellene kényszerítened.

2. Hűs lepedő

Forró nyári éjszakákon szórd be egy kis babahintőporral a lepedőt. A por beszív minden izzadságot, ráadásul kellemes hűs érzete ad.

3. Zsírfelszívás

A zsír vagy olaj cseppent ruhádra, gyorsan tegyél rá babahintőport. Felszívja a zsírt és felfrissíti a textilt!

4. Könyvekhez

Régi, dohos illatú könyvek lapjait csak egy kis babahintőporral kell megszórni, és máris frissebb, üdébb lesz az illat!

5. Dörzsölődés ellen

Ha belső combod összeér, a legközelebbi futásod előtt szórj egy kis hintőport a combod belső részeire, így nem fog fájdalmasan összedörzsölődni.

6. Cipőbe

Szórj a cipőbe egy kis babahintőport, és máris búcsúz mondhatsz a kellemetlen lábszagnak! (Lábfejeden ugyanolyan hatása lesz!)

7. Nyikorgás ellen

Nyikorgó parkettád csak egy kis babahintőporra vár! Szórd be a parkettát, majd söpörj fel, úgy hogy a nyílásokba is jusson egy kis por!

8. Hangyák ellen

Hangyasorok kígyóznak otthonodban? Szórj hintőpor csíkot az ablakok és ajtók elé, hogy ne jussanak be.

9. Púderként

Ha épp nincs otthon púdered, egy kevés babahintőporral is fixálhatod sminkedet.

10. Izzadás ellen

Dezodor helyett természetes izzadásgátló a babahintőpor!

11. Száraz sampon

Szórj egy kis száraz sampont a hajtöveidhez, majd fésüld ki vagy töröld meg törülközővel hajadat. Pont, mint a száraz sampon, eltünteti zsírosodást és felfrissíti a hajat!

12. A kellemes illatokért

Ha nem szereted a gyári, vegyszeres illatokat, egy kis tálkába szórj hintőport és cseppents néhány cseppet kedvenc illóolajodból. Kellemes illatosító és természetes!

(Fotó: popsugar)