Jump to content

Rendezett gardróbszoba néhány lépésben

2015. 02. 15. 14:14

Ha olyan szerencsés vagy, hogy egész kis helyiség áll rendelkezésedre reggelente, hogy eldöntsd, mit vegyél fel, akkor ez a gardróbszoba megérdemli, hogy igazi álom gardróbot csinálj belőle és rendezett tárolóként használd tovább! Ha nincs gardróbszobád, nos, akkor is meríthetsz néhány ötletet az alábbi tervből.

1. lépés: Dobj ki mindent, amit nem viseltél 1 éven belül. Ajándékozd el, adományozd el vagy vidd el egy gyűjtőhelyre. Felesleges olyan ruhadarabokat tárolnod, amelyeket egyszer sem méltattál viselésre egy év alatt, ugye?!

2. lépés: Távolíts el mindent a gardróbszobából vagy szekrényből, ami nem ruha, cipő vagy kiegészítő. Másra ne használd a helyet, mint ami a rendeltetése!

3. lépés: Vásárolj egyforma akasztókat! Máris rendezettebbnek tűnik majd a gardrób, ha minden ruha egyforma fogason lóg, és nem szedett-vedett összevisszaságban áll.

4. lépés: Ha gardróbszobád van, szerezz be még plusz tároló eszközöket. Polcot a cipőidnek, dobozt vagy ládát a kiegészítőknek vagy a szezonon kívüli ruháknak.

5. lépés: Semmi ne legyen a földön! Még a cipők sem! Mindegyiket helyezd polcra!

6. lépés: A táskákat tedd elérhető és látható helyre. A legtöbb nő több táskával rendelkezik, mint amire feltétlenül szüksége van. De ha már megvetted azt a sok táskát, használd is őket! Ha szem előtt vannak, könnyebben tudsz választani az épp aktuális öltözékedhez.

7. lépés: Tartsd fenn a rendet. Egy gardróbszoba vagy szekrény óhatatlanul is rendezetlenebbé válik nagyjából 3 hónap után. Bizonyos időközönként szortírozz, rakja rendet, vagy csoportosítsd át ruháidat az évszaknak megfelelően! Magától nem marad fenn a rend.

(Fotó: popsugar)