Jump to content

Sokoldalú kávéfilter 2.

2015. 02. 13. 13:01

Ha hiszed, ha nem, még mindig számtalan ötletünk van, hogyan hasznosítsd a kisebb és nagyobb kávéfilter papírokat háztartásodban! tisztítás, főzés, dekorálás, csomagolás? Minden területen hasznos!

1. Bőrtisztításhoz
Papírtörlő helyett nyúlj kávéfilterhez ha bőr bútort vagy cipőt tisztítasz!

2. Arc olajmentesítéséhez
Zsíros az arcbőröd? Vágj kis négyzet formákat a kávéfilterből és vidd magaddal egész napra! Mivel olajfelszívó hatása van a kis papírdarabnak, naponta néhányszor itasd fel arcbőrödön az olajat, és nem fog csillogni bőröd.

3. Vérzés megszüntetéséhez
Kis baleset történt borotválkozás közben? egy apró kávéfilter darabbal könnyebben eláll a vérzés!

4. Nassolnivaló csomagolásához
Tölts a filterbe egy kis harapnivalód magadnak vagy gyermekeidnek, ami jól jöhet tízóraiként vagy uzsonnára! Olajos magvak, apró rágcsálnivalók kis batyuban, könnyedén és gyorsan!

5. Fedélként
Olyan ételt melegítesz a mikróban, ami akár szanaszét fröcsöghet? Teríts egy kávéfiltert a tetejére, hogy ne kelljen a mikró belsejét sikálnod!

6. Illatosító
Remek illatosító batyut készíthetsz szekrényedbe vagy lakásod bármelyik pontjába, ha a filterpapírba teszel néhány kanál szódabikarbónát, egész szegfűszeget, fahéjat, gyömbért vagy más illatos szárított fűszernövényt, valamint friss fűszernövényt: levendulát, rozmaringot, mentát vagy zsályát. kösd össze szorosan a batyut és tedd ruháid közé!

7. Körömlakklemosó
Ne pamut vattához nyúlj, ha el akarod távolítani a körömlakkot, hanem kávéfilter papírt áztass be körömlakklemosóval! Mivel a filter tartalmaz papírt is, jobban ledörzsöli a lakkot.

8. Zöldség frissen tartására
miután alaposan leöblítetted folyó víz alatt a friss zöldségeket, tekerd lazán filterpapírba és így tedd a hűtőbe. Tovább maradnak frissek, ropogósak.

(Fotó: popsugar)