Jump to content

10 dolog, amiből jobb a használt, mint az új

2015. 01. 17. 14:47

Mindenki szeret új dolgokat kapni vagy venni. Ám annál nincs is jobb érzés, mint amikor szerzel egy számodra új, de használt dolgot - az eredeti ár töredékéért! Íme néhány otthoni használati tárgy, amiből érdemes megfontolnod a használt darabok beszerzését!

1. Könyvek és magazinok
Ahelyett, hogy méregdrágán megvennéd a legújabb slágerkönyveket, várj, amíg megérkeznek a helyi könyvtárba. Ha régebbi kiadésú könyvet szeretnél beszerezni, járd körbe az antikváriumokat. Online remek áron rendelhetsz alig használt, újszerű könyveket és magazinokat egyaránt.

2. Autó
Bármilyen gyönyörű egy vadonatúj autó, értékének egy jelentős részét elveszíti abban a pillanatban, hogy kigördültél vele az autószalonból. Vásárolj inkább használt, néhány éves, de jó állapotú autót, mely semmivel sem tud kevesebbet, mint a vadonatúj, ám jóval (akár milliókkal) olcsóbb.

3. Ruházat
Manapság számtalan jó minőségű használtuha bolt található, melyekben márkás, alig használt, remek állapotú ruhákat találhatsz, természetesen jóval olcsóbban, mint a márkaüzletekben.

4. Menyasszonyi ruha
Miért ne hordhatnál a nagy napodon egy olyan álomruhát, melyet egyszer - egy nap erejéig - valaki már viselt. Alaposan ellenőrizd a használt menyasszonyi ruhát, de ha jó a méret és a szép az állapota, súlyos százezreket spórolhatsz rajta, akár kisebb javításokkal együtt is!

5. Állatok
Rengeteg édes, jólelkű, szeretetre éhes kutyus vagy cica vár rád a menhelyeken. Szánj meg egyet, és ne törődj azzal, ha nem fajta tiszta. A szeretet a lényeg, amivel megáhlálja a jószág a jószívűségedet.

6. Dizájner táskák
Ezek azok a darabok, amelyeket érdemes felkutatni használtruha boltokban. A klasszikus, világhírű márkák régebbi, kifutó darabjai ugyanolyan értékesek és szépek, mint az újak, és úgy villoghatsz a márkajellel, hogy jóval kevesebbett kellett fizetned érte.

7. Bútor
Rokonoktól, költöző barátoktól, vagy áruházak kiállított darabjaiból is csodás bútorokat szerezhetsz magadnak! Érdemes körülnézni az online hirdetések között, hátha jóval olcsóbban meg tudod venni azt a polcrendszert, amit kinéztél magadnak.

8. Babacuccok
Kisbabás jó esetben is csak néhány hétig, hónapig hordhat egy-egy ruhát, és nagyjából 1-2 évig lesz csak szükséged pelenkázóra, babakocsira és csecsemőknek szükséges dolgokra. Idősebb családi gyerekek levetett ruháit, használati eszközeit nyugodtan vedd igénybe ahelyett, hogy több százezer forintot kidobnál egy vadonatúj babakocsira vagy újszülött ruhákra.

9. Ékszerek
Régiségboltokban, bolhapiacon vagy antik bizsuboltokban gyönyörű, klasszikus ékszereket vásárolhatsz eredeti áruknál jóval alacsonyabban!

10. Albérlet
Ha életed, karriered vagy családi helyzeted úgy alakul, hogy nagy valószínűséggel 7 évnél tovább nem fogsz egy helyen lakni, érdemes elgondolkodni az albérleten, ha még nem akarsz súlyos hiteleket felvenni. Rövid távon jobban megéri, mint lakást venni.

(fotó: popsugar)