Jump to content

6 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt bútort vásárolsz

2015. 01. 15. 20:36

Nagyobb bútor vásárlásán töröd a fejed? Kellene egy új ülőgarnitúra vagy szekrénysor, esetleg ebédlőasztal székekkel? Több százezer forintot tervezel elkölteni? Akkor érdemes előtte feltenni magadnak az alábbi kérdéseket, és őszintén válaszolni rájuk, hogy biztosan jó döntést hozzál.

1. Szükségem van rá?
Ha a válasz határozott igen, akkor vegyél bármit. Ha bizonytalan vagy, gondold át a beruházást.

2. Megengedhetem magamnak?
Ha itt is határozott igen a válaszod, akkor hajrá. Ha túl sokat kellene áldoznod, nem szívesen dobnád ki a pénzt rá, esetleg bizonytalan vagy, hogy megéri-e, keresgélj tovább és vizsgáld meg, milyen kompromisszumokat tudnál jó szívvel hozni.

3. Fizikailag elfér oda, ahova tervezem?
Pontos méricskélés elengedhetetlen a vásárlás előtt, és jó, ha úgy határozod meg a méreteket, hogy az új bútor miatt ne kelljen átrendezni az egész lakást.

4. Holnap is szeretni fogom?
Ne hozz elhamarkodott döntést egy nagyobb bútordarabbal kapcsolatban. Nem egy napra vásárolod, hanem jó esetben hosszú évtizedekre. Márpedig ha nem fog tetszeni, akkor is azon kell tévét nézned, ebédelned vagy azt kell nézned hosszú időn át. Csak olyan stílust válassz, mely eleve is tetszett, vagy hamar megbarátkozol vele.

5. Tartós és időtálló darab?
Mind stílusában, mind anyagában, mind dizájnjában, mind pedig színében és használhatóságában tartós darabot szemeltél ki magadnak? Fontos, hogy csak arra költs nagyobb összeget, aminek a minősége is garancia.

6. Tényleg nincs más, olcsóbb alternatíva?
Mielőtt rábólintasz egy bútordarabra, mindenképpen nézz körül más hasonló üzlet kínálatában, esetleg kutakodj az interneten. Hátha találsz egy hasonló, de a célnak ugyanúgy megfelelő és olcsóbb darabot valahol máshol.

(Fotó: inthrlld)