Jump to content

Általános lakberendezési tippek 1.

2015. 01. 12. 11:43

Lakásvásárlás szélén állsz? Be kellene rendezned egy egész otthont? Nincs könnyű dolgod, de van néhány általános irányelv, amiket érdemes megfogadni és követni!

1. Minden bútordarabban legyen benne a szíved
Ne csak stílus, hasznosság, ár és anyag alapján válassz bútort, hanem csak olyanokat vásároljál meg, melyekkel azonosulni tudsz, együtt tudsz élni, és amelyekben benne van a személyiséged.

2. Rétegezd a színeket és anyagokat
Nem árt, ha lakásodnak egységes vagy legalábbis helyiségenként állandó szín- és anyagkoordinációja van, de persze nem kell szigorúan ragaszkodni ehhez. Legyenek meg az alap színeid, de ne félj feldobni a hangulatot néhány élénk megoldással és többféle textúrával.

3. Rendezd be sok embernek
Egy otthon csak akkor igazi otthon, ha sok ember van benne. Legyen központi szerepe a családi tereknek, a nappalinak és az ebédlőnek, és férjen el sok ember, ha barátokat hívsz át!

4. A konyhában dekorálj használati eszközökkel
Minden helyiségnek kell egy sajátos dekoráció. A konyhában azzal spórolsz a legtöbb helyet és pénzt, ha magukkal a konyhai eszközökkel dekorálsz. Szakácskönyvek, serpenyők, bögrék, szép evőeszköztartók, stb.

5. Integrálj otthonodba irodát
Az ember nem szeret otthon is dolgozni, ám ez sokszor elkerülhetetlen. Ha nincs külön iroda otthonodban, nevezz ki egy sarkot, ahol egy asztal, szék, számítógép és néhány fiók rendelkezésedre áll. Fontos, hogy ne a családi, étkező vagy privát helyiségekben dolgozz, hanem válaszd külön a munkát a magánélettől.

6. Kinn is maradj hű a stílusodhoz
Akinek olyan szerencséje van, hogy kerttel vagy terasszal rendelkezik az otthona, rendezze be azt is! Ne álljon meg a stílus a falaknál, gondoskodj az otthonos és trendi kültéri berendezésről és dekorálásról is, hogy minél több időt tölts a szabadban!

7. Folytonosság
Ne csak a helyiségek berendezésére és dekorálására figyelj, hanem az átkötő tereknek is legyen meg a stílusa. Előszoba, folyosók, lépcsők: az is elég, ha egységes keretekbe foglalt műalkotásokkal, fotókkal vagy egy látványosabb szobanövénnyel díszíted ezeket a tereket.

(Folyt. köv!)

(fotó: homeservice)