Jump to content

Általános lakberendezéi tippek 2.

2015. 01. 12. 12:28

Folytatjuk általános lakberendezési tippjeink, jótanácsaink és irányelveink sorát, melyek segítséget nyújthatnak, ha elakadsz az izgalmas, ám nem könnyű folyamatban.

1. Találj egy anyagot, ami tetszik
A nappali ülőgarnitúrájánál nagyon fontos, hogy az pont olyan legyen, mint amilyennek elképzelted. Azon kell ülnöd, heverészned, vendégeket fogadnod és az lesz legmeghatározóbb pontja otthonodnak. Találd meg azt a textúrát, anyagot, amit kényelmesnek, stépnek találsz, ne hozz kompormisszumot!

2. Ügyesen rendezd a fali dekort
A faldekoráció akkor igazán hatásos, ha megfog a látvánnyal. Rendezd úgy a képeket, fotókat, műalkotásokat, hogy figyelemfelkeltőek legyenek, és dinamikát adjanak a helyiségnek. Helyezz magasabbra, alacsonyabbra, és szemmagasságba is képeket, hogy a szemlélő szeme mozogjon, miközben bejárja tekintete a szobát.

3. Alakíts csoportokat
A dekorációk és használati tárgyak elhelyezésénél gondolkodj csoportokban, témákban. Figyelemfelkeltő, ha azonos színű, formájú vagy funkciójú tárgyakat helyezel egymás mellé, például a fal egy bizonyos részére egyforma keretű családi fotókat teszel ki, vagy a nappaliban szánsz egy kis asztalkát a gyertyáknak.

4. A fehér egységesít
Ha nincs ötleted színre, árnyalatra vagy tematikára, mindig használj fehéret! Ha meglévő, de nem egységes berendezést kell használnod, szintén nyúlj a fehérhez, mely egységesít és kisimítja az ekltektikusság káoszát. Fehér falak, nyílászárók, fehér kiegészítők, polcok, asztallábak, függöny. Minél több a fehér, annál szebb az összkép.

5. Drámai kontrasztok
Szintén ütős megoldás, ha drámai kontrasztot teremtesz két ellentétes színnel. A fekete-fehér például ilyen színpár: fekete fal elé fehér tárgyak vagy fordítva...

6. Letisztultság és rugalmasság
Letisztult hatást kelthet, ha mindent rendezetten és egységesen tárolsz. Sok iratot kell elhelyezned a polcon? Vásárolj egyforma színű papírtartó mappákat, és tüntesd el a káoszt! Sok képet szeretnél kitenni a falra? Vásárolj egyszerű, fekete vékony keretet mindhez.

(Fotó: homedesign today)