Jump to content

Kis újévi fogadalmak a rendezettebb otthonért

2015. 01. 09. 16:48

Még mindig tart a lelkesedésed az újévi fogadalmak terén? Vagy éppen elhatároztad, hogy rendezettebb életet fogsz élni otthon, csak nem tudod, hogyan kezdd? Íme néhány javaslat. Kis lépések, nagy eredmények!

1. Szortírozz!
Nézz körül minden helyiségben, és dobj ki mindent, amire nincs szükséged. Vagy ajándékozd, esetleg adományozd el. A lényeg, hogy ne halmozz fel semmit.

2. Készíts heti terveket!
Hetente készíts egy listát a céljaidról. Mit kell elintézni, mit kell kitakarítani, mit kell határidőre elvégezned, milyen személyes céljaid vannak a héten.

3. Rakj rendet a szekrényedben!
Adományozz el minden olyan ruhadarabot, amit 1 éve nem hordtál, majd szépen rendezd el a fiókjaidat, polcaidat, ruháid többségét pedig akaszd fel szín szerinti sorrendben.

4. Legyen egy dobozd a napi cuccoknak
Nevezz ki egy dobozt, ahova azokat a napi cuccokat pakolod, amiket használsz, vagy használni fogsz, de amúgy csak szanaszét szórnád otthonodban vagy a munkahelyeden.

5. Írj listát a többieknek
Ha együtt élsz vagy dolgozol másokkal (és erre van lehetőséged), készíts teendő listát mindenkinek. Saját magadnak és másoknak is sokat segíthetsz a rendezettebb élet elérésében.

6. Szerelj fel akasztókat a fürdőszobába!
Gykori probléma nagy családban a szanaszét dobált törülközők. Legyen mindenkinek akasztója a fürdőben!

7. Szerezz be egy 2015-ös naptárt!
Ha még nem tetted meg, vegyél egy szép falinaptárt és legyen határidőnaplód is! A naptár önmagában rendezettebb, szervezettebb életre sarkall.

8. Befőttesüvegekkel rendszerezz!
Az internet tele van jobbnál jobb befőttesüveg dekorációs ötletekkel. Szerezz be párat te is, díszítsd őket, majd használd fel a konyhai eszközök tárolására!

9. Rakj rendet a kamrában!
Szortírozd a termékeket élelmiszer csoportok szerint, hogy mindig mindent megtalálj!

10. Készíts sürgősségi dobozt otthonodba és munkahelyedre!
Jó, ha egy helyen van minden, ha nagyon kell: gyógyszerek, ragtapaszok, olló, töltők, kozmetikumok, tampon... vagy bármi, amire hirtelen szükséged lehet!

(Fotó: popsugar)