Jump to content

Az összeköltözés dilemmái - 2. rész

2015. 01. 09. 12:17

Folytatjuk! Mik lehetnek a pároddal való összeköltözés lakberendezési problémái? Megkeressük a kérdéseket és a válaszokat.

1. probléma: Különböző igényeitek vannak

Az összeköltözésnél sokan hajlamosak elfelejteni, hogy már nem csak saját igényeiket kell kielégíteniük a berendezésénél, hanem egy másik emberét is. A pasid egy hosszú és fárasztó nap után szeret leheveredni a kanapára és feltenni a lábait a dohányzóasztalra? Akkor ne hófehér ülőgarnitúrát és üvegasztalt válasszatok, hanem kevésbé kényes huzatú kanapát és egy nagyobb teherbírású fa asztalt. A pasid a nehezebb súlykategóriába tartozik? Mondj le a vaskeretes, baladachinos ágy álmáról, és keressetek egy nagyobb, masszívabb darabot!

2. probléma: Mi lesz a nagyobb bútordarabokkal?

Ha közösen vásároltok nagyobb bútordarabokat, azt mindig tegyétek közösen. Biztos kiborulnál, ha a pasid hazaállítana egy dizájnos ülőgarnitúrával, mielőtt megbeszéltétek volna, hogy milyen szín megy a zöld függönyhöz, nem? De te se rendezd be a lakást rózsaszínűre, amíg ő dolgozik. Hogy lekerüljétek a felesleges vitákat az üzletben, előre beszéljétek meg a stílusirányt és a színvilágot, és határozott közös elképzelésekkel induljatok vásárolni.

3. probléma: Egyikőtök mániákus gyűjtő

Gyakran előfordul, hogy a pár egyik tagja gyűjt valamit, a másik viszont letisztult, rendezett környezetben szeret élni. Te elraktad a 3 fióknyi gimis levelezéseidet és megvan az összes általános iskolai füzeted? A pasid viszont nem hajlandó megválni a kosaras mezeitől és a képregény gyűjteményétől? Ha korlátozott a tárolóhelyetek: kompromisszumot kell kötnötök: fejenként egy doboznyi gyűjtemény vihető a közös lakásba, a többit szortírozd, dobd ki, vagy hagyd gyerekkori szobádban a szüleidnél.

4. probléma: Azok az örök kedvencek

A párod nem hajlandó az eredeti és életnagyságú Star Wars replika kardja nélkül aludni? Te viszont mindenáron ragaszkodsz a festőtanfolyamon alkotott hatalmas, de ronda vászonfestményedhez? Itt csak a kompromisszum segíthet. Ti döntitek el, hogy a kidobhatatlan kedvenceiteket elsuvasztjátok a gardróbban vagy büszkén kiállítjátok a nappaliban, egy a lényeg: közösen! Sosem vezet jóra, ha egyikőtök mindent megtarthat, a másiknak viszont le kell mondania kedvenc darabjairól.

(Fotó: coolradiohd)