Jump to content

Az összeköltözés dilemmái - 1. rész

2015. 01. 09. 09:12

Összeköltözésre adtátok a fejeteket? Akkor akad majd 1-2 dilemma a lakberendezés kapcsán... Segítünk!

1. probléma: Mindkettőtöknek van már egy lakásnyi bútora

Két felnőtt ember összeköltözés során gyakran fordul elő, hogy két lakásnyi bútort kell egy közösbe zsúfolni. Ha mindenből két darabotok van, két megoldás létezik. Az egyik, ha mindketten eladjátok és elajándékozzátok régi bútoraitokat, és közösen vásároltok újakat. A másik megoldás, ha kompromisszumot köttök. Minden bútordarabból kiválasztjátok azt, amelyik a jobb, drágább, minőségibb, és azt tartjátok meg, a másik darabot pedig eladjátok. Egyenlő mértékben hozzatok áldozatot, és ne erőltesse egyikőtök sem a másikra a stílusát.

2. probléma: Egyikőtök költözik a másikhoz

Ha a pasid hozzád költözik, el kell viselnie, hogy az átlagosnál csajosabb környezetben kell élnie. Ha te költözöl a pasidhoz, neked kell fiús cuccok között élned. A legjobb megoldás, ha mindketten engedtek egy kicsit: hagyjátok, hogy az eredeti lakó elképzelései érvényesüljenek a berendezésben, de engedjétek meg a másiknak, hogy jobbító és szebbítő szándékkal hozzon néhány dekorációt, alakítson kicsit a stíluson. Mivel általában a nők értenek jobban a lakásdekoráláshoz, hagyd, hogy a te elképzeléseid is érvényesüljenek, de ne változtasd rózsaszín budoárrá az otthonotokat.

3. probléma: Megtalálni a megfelelő színeket

A közös otthon egyik legnagyobb kérdése, hogy milyen színvilágú legyen a lakótér. Ebben férfiak és nők ritkán tudnak egyből megegyezni, hiszen míg a férfiak hajlamosak kedvenc focicsapatuk színei alapján kiválasztani egy falszínt, addig a lányok néha túlságosan is a csajos-királynős irányba indulnának el. Járjatok utána, keresgéljetek interneten, játsszatok a színekkel, előbb-utóbb úgyis megtaláljátok a megfelelő színkombinációt. Vagy maradjatok egy semlegesebb színpalettánál, hogy mindenki elégedett legyen.

(Folyt. köv.)

(Fotó: popsugar)