Jump to content

Hogyan éld túl vidáman a telet? 2.

2015. 01. 05. 21:03

Nem könnyű a fagyos januárt túlélni. Az ünnepeknek vége, újra dolgozni és tanulni kell, miközben a hideg és a hó már nem tűnik olyan elviselhetőnek, mint karácsonykor. Íme néhány ötlet, hogyan vészeld át a téli hideget vidáman otthonodban!

1. Egész falas mintázott tapéta
A 80-as évek nagy divatja volt egész falas taéptákkal díszíteni a lakást. A divat újra támad, de keress valami megnyugtató, természetes, élethű, mégis vidám mintát vagy képet, és fedd be vele az egész falat.

2. Jól szigetelő ablakok
A téli függönytelenítés, a komfortérzet növelése és a fűtésszámla csökkentése érdekében érdemes rákölteni az ablakok hőszigetelésére és magas minőségére. Egyből könnyebb elviselni a telet, ha meleg, barátságosan hívogató otthonba lépünk be, ahol nem süvít be a hideg az ablakon át és a gázmérő sem pörög ezerrel.

3. Meghitt dekoráció
Télen a meghitt, kényelmes pihepuha dekoráció és kellékek is segítik elviselni a hideg okozta kedvetlenséget. Gyertyák, finom illatok, pihepuha párnák és plédek, sejtelmes fények. Így máris könnyebb a tavaszt várni!

4. Kandalló
Semmi sem teszi boldogabbá a telet, mint a kandallóban pattogó tűz látványa... na persze nem lehet mindenkinek odahaza míves kandallója. Viszont manapság már számtalan, olcsóbb, hordozható kandalló is kapható, mellyel a telet tehetjük elviselhetőbbé. Sőt, továbbmegyünk: már néhány meggyújtott téli illatú gyertya, vagy akár a sütőben sülő finom süti illata is megközelítheti ezt az érzést.

5. Aromaterápia
A kellemes, megnyugtató illatok szintén segítenek az ellazulásban egy stresszes, fázós téli nap után. A citrusillatok energizálnak, a jázmin megnyugtat, a fahéj és a vanília pedig egyszerűen kellemesen ünnepi illatok ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Készíts aromaterápiás illatosítót, légfrissítőt, permetet vagy főzetet ezekből a természetes anyagokból.

(Fotó: trulia)