Jump to content

Hogyan éld túl vidáman a telet?

2015. 01. 05. 18:32

A téli hideg, a fagyos idő, az újév nehézségei sok mindenkinek depressziót okoznak. Harcolj a depi ellen és élj vidáman, legalább otthon! Így munkából vagy iskolából hazaérve könnyebben kibírható a leghidegebb évszak!

1. Használd az összes égődet!
A téli depresszió egyik legfőbb oka a kevés fény és napsütés. Ennek ellensúlyozása érdekében hasznld az összes lámpádat és gyújts meg minden gyertyát. Lehet, hogy költséges mulatság, de energiatakarékos izzókkal nem pörgeted túlságosan a villanyórát.

2. Szabadulj meg a függönyöktől
Bár sokan azt mondják, hogy a vastag függöny segít az ablak szigetelésében és a fűtés hatékonyságában, skandináv szokás szerint éppen hogy le kell venni a függönyöket télen, hogy a lehető legtöbb fény áramoljon otthonodba!

3. Mesés fények
A karácsonyi ünnepek jó okot szolgáltatnak az égősorok használatára. Dekoráld lakásodat minél több kis égőfüzérrel, melyek boldog, vidám, ünnepi hangulatot árasztanak.

4. Citromfa
A citrusfélék és a sárga szín boldogságot okoznak, ezért mindig legyen otthon egy nagy tál citrusféle, vagy ha van rá módod, nevelj fel egy citromfát!

5. Búza
Magyar szokás, hogy Luca napján búzát ültetünk kis cserepekbe. Tudtad, hogy a frissen növő zöld látványa szintén boldogságot okoz? Vess el egy halom búzamagot, öntözd a cserepeket, és figyeld, ahogy pillanatok alatt zöld lesz az ablakpárkányod.

folyt.köv!

(Fotó: trulia)