Jump to content

Hogyan élj vegyszerektől mentesen? 2.

2015. 01. 03. 15:49

Folytatódjon sorozatunk, melyben azzal kapcsolatban látunk el tippekkel és jótanácsokkal, hogyan kezd neki egy vegyszermentes életnek. Nem könnyű, ezt tudjuk, de szépen fokozatosan, lépésről lépésre haladva te is csökkentheted az egészségre hosszútávon káros anyagok kiiktatását otthonodból.

1. Zöldebb otthon
Kutatások bizonyítják, hogy a zöld növények nagyon sokat segítenek a vegyszerek eltüntetésében. Minél több zöld növénnyel pakolod tele otthonodat, annál biztosabb lehetsz benne, hogy tisztább levegőben töltöd el az idődet. A zöld növények természetes légtisztító hatása minden légfrissítőnél és szűrőnél hatékonyabb.

2. Természetes tisztítás
A szódabikarbóna jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Használd a baktériumok és vegyi anyagok legjobb gyűjtőhelyén, a padlószőnyeg takarításánál is! Igaz, szinte ipari mennyiségű szódabikarbónára lesz szükséged, de megéri. Szórd tele alaposan a szőnyeget a porral, majd hagyd nő negyed órán át beszívódni. Ezek után alaposan porszívózz fel.

3. Használj szűrt csapvizet palackozott helyett
Hidd el, hosszútávon még anyagilag is sokkal jobban megéri vásárolni egy vízszűrőt és a szűrt csapvizet fogyasztanod palackozott ásványvíz helyett. A palackozó üzemek tele vannak káros vegyi anyagokkal, nem beszélve arról, hogy a műanyag palack sem a legegészségesebb. A szűrt csapvizet tartsd üvegpalackokban!

4. Okosan válaszd meg a matracodat
Nem mindegy, min hajtod álomra a fejed! Természetes anyagokból, kezeletlen matériákból, és vegyi anyagok nélkül készült matracot válassz. Ha nem engedhetsz meg magadnak egy új matracot, válassz egy matrachuzatot 100%-os és természetes gyapjúból vagy pamutból.

5. Kerüld el az "illatosított" termékeket
Minden, ami illatosított, azt jelenti, hogy vegyi anyagokból előállított illatot tartalmaz. Bármennyire is szereted a vanília, a fahéj vagy a hűs óceán illatát, ne dőlj be az ilyen illatokkal hirdetett termékeknek. mindenből vegyél illat- és parfüm mentes verziót, és illatosítsd gyógyszertári illóolajokkal.

(Fotó: furnishburnish)