Jump to content

Tégy rendet az ünnepek után! 2.

2014. 12. 29. 12:31

Jöjjenek a további ötletek és javaslatok arra vonatkozólag, hogyan is tegyél rendet otthonodban az ünnepi káosz után. Díszek, csomagolások, rendszerezés: hogy jövőre még könnyebb dolgod legyen!

1. Ajándékozd el a nagyobb dobozokat

Az ünnepek után számos kartondoboz maradt rád? Nem tudod hova tenni a nagyobb ajándékok dobozait? Semmiképpen ne halmozd fel a garázsban, ha csak nincs rájuk szükséged. Az egyik megoldás, ha szelektív papírgyűjtőbe viszed, de még ennél is jobb, ha körbenézel, hol lehet rá szükség. Óvodákban örülnek a dobozoknak az óvónők, mert a papír felhasználható a gyerekek kézműves projektjeihez. Ha van ismerőseid körében költözésre készülő ember, szintén lesz helyük a dobozoknak.

2. Ne csak a játékok cserélődjenek

A karácsonyra kapott játékok és a régiek eladományozásának módszerét saját magadnál is alkalmazhatod. Kaptál egy szép pulcsit? Válassz ki helyette egy régit, amit már nem hordasz és adományozd el. Az ajándékok dobozait pedig arra is használhatod, hogy belepakolod a jótékony célra szánt cuccokat, és azokban szállítod el.

3. Szerszámos rendszerezés

Karácsonykor bizonyára előkerültek a szerszámok és egyéb barkácskellékek a karácsonyfa felállításánál, a díszek felszerelésénél, esetleg ajándék készítésnél. Ezért ez egy remek alkalom, hogy rendet rakj a barkácscuccok között is, mely igencsak megkönnyíti az életedet a következő alkalommal, amikor szükséged lesz valamire.

4. Tedd teljessé a barkácskollekciót

Az ünnepek előtti készülődésnél szokott kiderülni, hogy mennyi minden nincs a háztartásban, amire ilyenkor szükség lenne. A rendszerezés mellett jegyezd fel, hogy mire van szükséged, és egészítsd ki a listát. Találj ki valamilyen jópofa módszert a kellékek, eszközök, ecsetek, festékek, barkácsszerszámok és egyéb nem mindennap használatos dolgok hatékony és átlátható tárolására.

5. Kérj "lomtalan" ajándékokat

A legegyszerűbb dolgod akkor van az ünnepek utáni rendrakáskor, ha olyan ajándékokat kapsz, amelyek után nem marad szemét vagy lom. Legközelebb kérj a családodtól ajándékkártyákat, ehető meglepetéseket, koncertjegyet, élményt, és hasonlókat.

(Fotó: lifehacker)