Jump to content

Tégy rendet az ünnepek után!

2014. 12. 29. 10:20

Az újév első napjaiban vagy hétvégéjén elkerülhetetlen lesz a te otthonodban is az ünnepek utáni nagytakarítás, rendszerezés. Ezért is adunk néhány remek tippet és javaslatot, hogy könnyebb dolgod legyen...akár a jövő év ünnepi előkészületeinél is!

1. Csak azokat a díszeket és díszítéseket tedd el, amelyeket idén használtál és szerettél.

Ha idén karácsonykor is maradt néhány dísz, melyet nem vettél elő vagy nem tetszett igazán, azokat ne pakold el, hanem szabadulj meg tőlük. Adományozd el, ajándékozd el, vagy dobd ki őket. A lomtalanítás az ünnepi kellékek között is kötelező!

2. Légy jótékony a játékokkal

Gyermekeid bizonyára számtalan új játékot kaptak karácsonyra, melyekkel egy jó ideig ellesznek. Számold össze, hány új játékot kaptak, és válogass ki ugyanannyit a régebbi, kevésbé használt, elöregedett játékokból, azokat pedig add rászoruló gyermekeknek. Ha nagyobbak a kölykök, őket is bevonhatod a jótékonykodásba, hogy minél hamarabb megtanulják értékelni jó sorsukat.

3. Rendezd a csomagolóanyagokat

Karácsony után bizonyára marad nálad is csomagolópapír, szalagok, ragasztók, dekorációk. Nézd át a csomagoló pakkodat, és dobj ki mindent, amit már nem tudsz használni. Tedd külön azokat a csomagoló eszközöket, melyek nem kifejezetten karácsonyi hangulatúak, hogy a következő családi szülinapon felhasználhasd. Egy kis rendszerezés komoly helyspórolást is jelent!

4. Sokoldalú csomagolás

Rengeteg időt, helyet és felesleges papírfelhasználást spórolhatsz meg, ha legközelebb úgy választasz csomagoló eszközöket, hogy azok mindenféle alkalommal felhasználhatóak legyenek. Ne vásárolj mindig karácsonyi mintájú csomagolópapírt, hanem olyat, amivel szülinapon, névnapon és egyéb alkalmakkor is csomagolni tudsz.

folyt. köv.

(Fotó: thesunnysideupblog)