Jump to content

Hogyan ne utáld a kis fürdőszobád?

2014. 12. 21. 11:41

Lakberendezési szempontból nincs is rosszabb, mint egy icipici fürdőszoba, mellyel nem lehet mit kezdeni. A felújítás sem teszi tágasabbá, és dekorálni is nagyon nehéz. Valóban nincs egyszerű dolgunk ilyen esetben, ám jöjjön néhány tipp, amelyek segítségével megszeretheted kicsi fürdődet.

1. Minimalizáld a dolgok számát

Válassz ki egy, maximum két bútort a fürdőszoba alapkellékein kívül, amit használsz, mást ne zsúfolj be. Ez szellősebbé teszi a teret, és elkerülheted a felhalmozódás és az átláthatatlanság veszélyét.

2. Csak vidáman

Ha már pici, legalább legyen vidám! Válassz olyan színeket a fürdőszobába, amelyek boldoggá tesznek. Fesd a falat kanárisárgára, vagy keress vidám, színes csempét és kiegészítőket.

3. Használd a falat

A kicsi fürdőszobának is vannak falai, ezeket nem szabad eltékozolni. Vegyél jópofa akasztókat, és akassz fel mindent, amit csak lehet.

4. Duplázz

Ha nincs sok helyed, használj olyan bútorokat és kiegészítőket, amelyek többfunkciósak. Például olyan tükröt akassz a mosdó fölé, amelynek van egy kis polca vagy szekrénykéje.

5. Kerüld el a túlzsúfoltságot

Csak azokat a tárgyakat, piperéket és dolgokat tartsd a fürdőszobádban, amire szükséged van naponta. Ne álljon 17 tusfürdő, a teljes smink készleted, és a ház összes törülközője egy helyen. Egy napra jóval kevesebb holmi is elég.

6. Használd ki ami nem kihasznált

Minden fürdőszobának vannak rejtett tároló lehetőségei. A mosdókagyló alatt, a WC mögött, vagy az ablakpárkányon. Találd meg ezeket a helyeket, és használd fel tárolásra!

7. Nagyíts optikailag

Ne feledd az aranyszabályt: egy óriási tükör kevés helyet foglal, de optikailag nagyítja a teret!

8. Mintázz

Felhívhatod a figyelmet egy feltűnő mintájú fallal vagy zuhanyfüggönnyel, és elterelheted a figyelmet a szűkösségről.

(Fotók: popsugar)