Jump to content

10 dolog, amit nyugodtan bedobhatsz a mosógépbe

2014. 12. 15. 12:31

Tudtad, hogy nem csak a ruháidat tisztíthatod a mosógépben? Ez a szerkezet más anyagok mosására is alkalmas, ne félj kipróbálni, hiszen csak a saját dolgodat könnyíted meg vele!

1. Plüssállat: Nyugodtan tedd be a mosógépbe gyermekeid vagy kisállataid plüssállatait, melyek biztonságosan moshatók gépben is. A sokat használt játékoknak néha el is kell a felfrissülés!

2. Sportcipő: Nem bőr cipőket is bátran moss ki a gépben, hiszek ezek tisztítása amúgy is nehézkes. Mosd együtt néhány törülközővel vagy fürdőszobai szőnyeggel, hogy centrifugánál csökkentsd a cipők rázkódása okozta nagy hangzavart.

3. Párna: Díszpárnák és fekvőpárnák is moshatók a gépben, amennyiben nem tollal töltöttek (ez esetben a szárítás során elveszthetik tartásukat...) Olvasd el a párnák használati útmutatóját, és amelyik engedi, azt néha mosd ki alaposan!

4. Hátizsák: Nem bőr, hanem nejlon hátizsákokat szintén bedobhatsz a mosógépbe, ám alacsony hőmérsékletű programmal tisztítsd a műanyag alkatrészek miatt.

5. Függöny: Bátran mosd ki félévente a függönyeidet mosógépben, hiszen másképpen elég macerás.

6. Autószőnyeg: Na, ezek tényleg hamar és nagyon koszolódnak. Az aktuális autómosás idején mindig mosd ki szőnyegeidet is.

7. Tornazsák: Gyermekeid tornazsákjai hamar elhasználódnak, piszkosak és kellemesetlen illatúak lesznek. Csak dobd be a mosógépbe és ennyi!

8.Jógamatrac: A tornához, jógázáshoz használt matrac hamar átivódik izzadtsággal. Ne félj mosógépben tisztítani időnként.

9. Textil táska: Nem bőr, hanem textil vagy műanyag táskák is moshatók, csak ne a gépben szárítsd, hogy elkerüld azt, hogy összemenjenek.

10. Ülőpárna: A kerti bútor ülőpárnáira is időnként ráfér egy mosás. Hogy könnyebb legyen a dolgod, csak dobd be őket a gépbe!

(Fotó: popsugar)