Jump to content

Hogyan újítsd fel a konyhát anélkül, hogy felújítanád?

2014. 12. 12. 11:42

A konyha felújítása bizony rengeteg idő, és még több pénz. Vannak azonban apró kis lépések, melyek fokozatos bevezetésével szépen lassan felújíthatod, korszerűbbé, modernebbé s sikkesebbé teheted konyhádat anélkül, hogy bankhitelt kellene felvenned.

1. Cseréld ki a fogantyúkat és kilincseket. Ha nincs pénzed új konyhabútorra, egy kis felújítás is segíthet. A fiókok és szekrények fogantyúit, gombjait és kilincseit cseréld ki valami új, különleges dizájnra, és egyből megváltozik az összhatás!

2. Fesd világosabbra. Ha csak egy festés fér bele a költségvetésbe, válassz világos, tündöklő színt és egyből fényesebb, világosabb lesz az egész konyha is!

3. Cseréld le a konyhaszekrény ajtóit. Ha borzalmas állapotban van a konyhabútor, remek titkos megoldás, ha nem az egész szekrényrendszert cseréled ki, csak új ajtókat csináltatsz rájuk. Pénztárcakímélő megoldás, mégis megújítja a konyha képét!

4. Cseréld ki a lámpákat. Egy konyha képén sokszor a világítás is változtathat. Cseréld ki régi lámpádat és a pult világítását is cseréld korszerűbbre.

5. Dekorálj. Ne félj képeket, dísztárgyakat elhelyezni a konyhádban és a falakon. Ki mondta, hogy az csak a nappaliba való?

6. Rozsdamentes acél festék. Igen, jól olvastad. Ha a mosogatód és a tűzhelyed nem rozsdamentes acélból vannak, fesd be felületüket rozsdamentes acél festékkel. A hatás ugyanaz, de sokkal olcsóbb, mint kicserélni mindent.

7. Öltöztesd az ablakod. Egy csupasz ablak felöltöztetése egy csapásra megváltoztatja a konyha összképét. Jópofa függöny, fűszernövénykert a párkányra vagy egy égősor? Minden jöhet!

8. Díszítsd az asztalt. Egy új terítő, egy asztaldísz, a székekre néhány párna, vagy egy csokor virág, és máris szebb minden!

9. Cserélj le minden állandóan szem előtt lévő tárgyat. Évek óta ugyanabban a gyümölcsös tálban tárolod az almákat? Már szakadozik a kenyérkosár? Elnyűttek az konyhapulton tárolt fakanalak? Újítsd meg azokat a tárgyakat, amelyeket mindennap látsz!

10. Dugd el a használati tárgyakat. Egy konyha összképén mindig ront a túlzsúfoltság. Pakolj el mindent szem elől, ami mozdítható és nem kifejezetten dekor elem, vagy egyszerűen csak nem néz ki jól. Ne tárold elől a tartós élelmiszereket, a legrondább bögréket, vagy a csak havonta használt régi toast sütőt. Az átláthatóság azonnal segít!

(Fotó: nallau.com)