Jump to content

Mi mindenre jó a babasampon?

2014. 12. 06. 12:49

A babasampon gyerekbőrbarát összetevőivel nem csak arra jó, hogy csemetéd haját gyengéden megmosd, hanem számtalan egyéb hasznát is veheted a háztartásban és a szépségápolásban is!

1. Sminkecset tisztító: egy csepp babasampon és egy kis meleg víz, ecsetjeid pedig olyanok lesznek, mint újkorukban!

2. Bőrcipő fényesítő: a babasamponok (különösen az ásványi olajokat tartalmazók) kiválóan alkalmasak bőrcipők tisztítására és fényesítésére.

3. Háziállat fürdető: Nyugodtan fürdesd meg kis házi kedvenceidet babasamponos meleg vízben, hiszen a babasamponok szándékosan hipoallergének, így biztonságosak a szőrös háziállatok számára is.

4. Sminklemosó: A babasampon direkt könnymentes, így remekül alkalmazható szemfesték lemosóként is!

5. Háztartási fényesítő: Egy kis szódabikarbónával keverve a babasampon csodásan tisztítja és csillogóvá teszi a krómozott fémfelületeket, így jó a csapok, mosogatók tisztítására.

6. Sebtapasz leszedésénél: Kenj egy kis babasampont a sebtapasz széleihez, és hidd el, fájdalommentesen le tudod tépni a tapaszt!

7. Hajkefe tisztítás: A babasamponnal átmosott hajkefék és fésűk olajmentesek és higiénikusak lesznek!

8. Mosogatószerként vagy szappanként: Kifogytál mosogatószerből vagy szappanból? Használj babasampont, ugyanolyan hatékony és gyengéd a bőrhöz!

9. Összement pulóverek visszaállítása: Ha hiszed, ha nem, van megoldás, ha véletlenül összement a kötött pulcsid a mosásban! Egy lavór meleg vízbe önts egy kis babasampont, helyezd rá a vízre a pulóvert, hagyd elsüllyedni, majd áztasd 10-15 percig. Ha kész, ismételd meg ugyanezt a folyamatot sima vízzel, sampon nélkül. A második áztatás után törülközőre fektetve szárítsd, és visszanyerni eredeti méretét!

10. Vízfesték eltávolítása: A gyerekek mindent összekenték vízfestékkel? A babasampon megfelelő a vízalapú festékfoltok bőrről való eltávolítására és az ecsetek tisztítására.

11. Borotvahabként: Ha nincs borotvahabod, borotválás vagy epilálás előtt kend be a szőrtelenítendő bőrfelületet egy kis babasamponnal.

12. Izzadtságfoltok eltávolítása: Téged is idegesít, hogy fehér blúzodon a hónalj környékén egy idő után sárga foltok jelentkeznek? Öntsd egy kis babasampont közvetlenül a foltra, és hagyd 15-20 percig a samponban állni, aztán öblítsd ki. Ha időben észreveszed, ilyen módon vérfoltot is könnyebben eltávolíthatsz fehér ruhaneműből.

13. Konyhai tisztításhoz: A babasampon remek megoldás, ha a tűzhelyet vagy a konyhapultot akarod megszabadítani a zsíros foltoktól.

14. Kényes ruhanemű mosása: A kényesebb, különleges törődést igénylő ruhadarabjaidat ne dobd be a mosógépbe, inkább mosd és áztasd babasamponos vízben!

15. Autómosáshoz: Otthoni autómosáshoz tökéletes megoldás a babasampon. Tisztít, ápol, csillogóvá tesz!

(fotó: popsugar)