Jump to content

Hintőpor a háztartásban

2014. 11. 27. 08:41

A hintőpor rengeteg mindenre jó. Amellett, hogy kisbabád vagy a nagyobb gyerkőcök számára időnként elkél, még a szépségápolásban is hasznát veszed. Arról nem is beszélve, hogy a háztartásban is remek trükkök alapanyaga, melyekkel igencsak megkönnyítheted az életedet.

1. Háziállatok
Utál a macskád fürdeni? Kutyád minden koszt és kellemetlen szagot behoz az utcáról? Szórd be őket egy kis hintőporral, és máris minden tisztább, illatosabb és frissebb lesz.

2. Lepedő
Forró nyári estéken szórj egy kevés hintőport a lepedőkre. Lehűti, frissé és üdévé teszi az anyagot, ráadásul magába szív minden izzadságot.

3. Zsírfelszívás
A olaj vagy zsír csöppent a ruhádra, szórj rá hintőport. Jó eséllyel eltünteti a foltot, magába szívja a zsiradékot és frissíti az illatokat.

4. Könyvek
Régi, dohos, nyirkos könyvek felfrissítéséhez is remek megoldás a hintőpor.

5. Cipő
Kellemetlen szagot árasztó cipőidbe szórj hintőport este, és hagyd állni másnap reggelig. Hidd el, megéri és nincs ennél jobb trükk.

6. Nyikorgó parketta
Nyikorog a parketta? Szórj a rések közé a felületre is hintőport, majd idővel söpörd össze. Meg fogsz lepődni!

7. Hangyák
Ha megjelennek a hangyák az ablakok és ajtók réseiben, csak szórd az útjukba a hintőport. Nem bírják elviselni az illatát, úgyhogy más útvonal után fognak nézni.

8. Macskaalom
Cicád vagy más kis háziállatod almába is szórhatsz időnként némi hintőport, hogy könnyebben felfrissítsd.

(Fotók: tunedbody.com, littleseedfarm.com)