Jump to content

Hogyan tedd világosabbá ablaktalan fürdőszobádat?

2014. 11. 13. 13:13

Sötét, ablaktalan fürdőszobád van? Csodamódszert mi sem tudunk ajánlani, ám van néhány észveszejtően jó megoldás arra, hogyan tedd fényesebbé, világosabbá természetes fény nélküli fürdőszobádat.

1. Fehér, fehér, fehér

A fehér szín a legjobb világosító módszer, még a tükörnél is több fényt ad. Ha eleged van a sötét lyukból, fehérítsd ki fürdőd minden téren: csempe, fal, szaniterek és kád!



2. Szeresd meg az üveget és plexiüveget

Az áttetsző és fémes hatású tárgyak szintén nem nyelik el a fényt. Barátkozz meg a gondolattal, hogy legyen minél több üveg és ízláse plexiüveg, valamint polírozott fémes elem a fürdődben. Sok tükör, nagyméretű tükrök, beépített szekrény lapjára szerelhető üveg, plexiüveg kiegészítők - ezek kellenek neked!

3. Niytott mosdószekrény

Ezzel a nagyob tárolóhelyiséget áldozod fel, de ha esetleg nagyobb mméretű fürdőszobád van, vagy akad más lehetőséged a fürdőszobai holmik elhelyezésére, gondolkodj el a nyitott modsószekrény gondolatán. Ez esetben a mosdókagyló tulajdonképpen egy négy lábból, és esetleg keresztpolcokból álló nyitott szekrényen áll. Sötét fürdőszobák esetében ez tágíthatja és lágyítja a teret, és kevésbé érzed magad bedobozolva a fürdőben.

4. Sok tükör

Ne elégedj meg egy tükörrel a fürdőszobában! Legyen minden falon, szekrényen és az ajtón is tükör. Ez világosítja és fényesebbé teszi a teret, ráadásul optikailag növeli a méretét. Plusz, segítséget jelenthet öltözködésnél, készülődésnél, hogy minél jobban lásd magad.

5. Rétegelt fények

Az ablakból áradó fény vízszíntes irányban oszlatja el a fényt a fürdőszobában. Ha nincs ablakod, felülről, függőlegesen érkezik a fény, ami semmilyen szempontból nem előnyös. A mennyezeten lévő fő lámpán kívül próbálj a helyiség minden falára fényforrást erősíteni, a legjobb pedig az, ha egyenesen a tükörből vagy tükör környékéről esik az arcodra a fény. Az sem árt, ha minél hosszabban lógatod le a mennyezeti lámpát annak érdekében, hogy imitáld a természetes fény bejövő szögét.

(Fotók: houzz.com)